България и Русия трябва да бъдат открити и откровени една

...
България и Русия трябва да бъдат открити и откровени една
Коментари Харесай

Радев пред Путин: България и Русия трябва да бъдат откровени една пред друга

България и Русия би трябвало да бъдат открити и откровени една към друга . Това съобщи българският президент Румен Радев пред съветския си сътрудник Владимир Путин в Сочи.

Целта на визитата ми е да възстановим разговора на най-високо равнище след многогодишно спиране, уточни президентът.
 Путин и Радев president.bg
Той дефинира като щастлив фактът, че е на посещаване в Русия в навечерието на Празника на българската култура и просвета и на славянската книжовност – 24 май.

„ Още по-радостното е, че нашите нации дружно честват този празник. Заедно означаваме и една знакова годишнина – 140 години от Освобождението на България и Руско-турската война, с помощта на която България възкръсна на картата на Европ а “, сподели Радев.-->
 Путин и Радев president.bg
По негови думи, връзките сред двете страни са особени – не се основават на чисто политически и стопански ползи, а на дълбоки исторически, духовни, културни и езикови връзки.

„ Това ни дава редица преимущества и прави нашите връзки естествени . В същото време ни задължава да бъдем открити, да слагаме искрено всички тематики, където имаме разлики и нерешени въпроси “, изясни българският президент.
 Путин и Радев president.bg
Той уточни упованията си от срещата с съветския си сътрудник Владимир Путин – да се установи освен мощните обичаи и големия капацитет в връзките сред двете страни, само че и да се подхващат действителни дейности .

„ Имаме доста взаимни ползи в региона на стопанската система, търговията, енергетиката, образованието и културата. Ще се веселя на прям и изчерпателен разговор, който да даде основа и позитивен подтик на нашите държавни управления да работят в тази посока “, сподели още Румен Радев.  

От своя страна Путин акцентира, че доста неща сближават България и Русия . Според него двете страни имат доста благоприятни условия за съдействие и добави, че след няколко дни чака посещаване и на премиера Борисов , с който ще продължат разговора.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР