България и Русия ще разширят сътрудничеството си в строителния сектор.

...
България и Русия ще разширят сътрудничеството си в строителния сектор.
Коментари Харесай

България и Русия разширяват сътрудничеството си в строителния сектор

България и Русия ще разширят съдействието си в строителния бранш. Това заяви заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Йовев. Той се срещна с съветския си сътрудник Дмитрий Волков, заместник-министър на строителството и жилищно-комуналните услуги.

Двамата разговаряха на съвещание на българо-руската работна група по строителство във Варна. Групата, чийто съпредседател от българска страна е инженер Йовев, заседава в границите на провеждащата се 17-та сесия на българо-руската Междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо съдействие.

На съвещанието представители на Министерството на районното развиване и благоустройството и Камарата на строителите в България показаха опциите за разширение на съдействието с Русия в региона на строителството и постигането на постоянна и регулярна връзка в сферата.

" В региона на строителството вероятностите сред България и Руската Федерация са огромни. Българските компании имат забележителен опит в реализирането на инфраструктурни обекти и разполагат със забележителен потенциал и капацитет, независимо или в партньорство, за присъединяване в реализирането на инфраструктурни планове в Русия ", сподели Йовев.

Той се надява в бъдеще страните ни да си спомагат за обмяна на информация по отношение на капиталовите планове и проекти за строителство, създаване на обекти и идни търгове, както в България, по този начин и в Русия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР