България и Румъния ще подготвят междуправителствено споразумение за изграждането на

...
България и Румъния ще подготвят междуправителствено споразумение за изграждането на
Коментари Харесай

България и Румъния се подготвят за трети мост над Дунав

България и Румъния ще приготвят междуправителствено съглашение за построяването на трети мост над река Дунав сред Свищов и Зимнич. За това се договориха през днешния ден на среща в София министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков и министърът на превоза на Румъния Александру-Ръзван Кук. Те се схванаха до края на месец юли планът на съглашение да е подготвен и след приемането му от държавните управления на двете страни да бъде препоръчан за одобрение от националните парламенти.

„ Строителството на трети мост на Дунав е оправдано и значимо освен за двете страни, а и за целия Европейски съюз, защото сходно оборудване е част от европейската транспортна инфраструктура “, съобщи министър Росен Желязков.

Двамата министри разискаха опцията за построяването на трети мост сред Свищов и Зимнич посредством европейска процедура за избор на частен вложител по Директива 2014/23/ЕС на Европейския парламент и на Съвета от 26 февруари 2014 година за възлагане на контракти за концесия. Те показаха мнение, че 3 години е реален период за построяването на моста.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР