България и Румъния ще изработят съвместна декларация в подкрепа на

...
България и Румъния ще изработят съвместна декларация в подкрепа на
Коментари Харесай

Цветанов: България и Румъния със съвместна декларация в подкрепа на членството си в Шенген

България и Румъния ще изработят взаимна декларация в поддръжка на участието на двете страни в Шенген. Декларацията ще е продължение на политическите старания на двете страни за реализиране на тази цел. Това съобщи Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила през днешния ден в Русе, където организира работна среща с ръководителя на Комисията по защита, публичен ред и национална сигурност в Камарата на депутатите на Народното събрание на Румъния Дорел - Георге Къпрар.

На нея участваха още националният представител от ГЕРБ-Русе и зам. – ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Пламен Нунев, Александру Андрей – член на Комисията по защита, публичен ред и национална сигурност в румънския парламент, определен с мандат от Окръг Гюргево и зам. – кметът на Община Русе Страхил Карапчански.

В рамките на срещата той подчертава върху нуждата от поддържането на положителните взаимоотношения сред Българи и Румъния в подтекста на бъдещото участие в Шенгенското пространство, което е фантазия за жителите на двете страни.

На собствен ред Дорел - Георге Къпрар заяви, че напълно скоро декларацията ще бъде оценена и подписана.

Той добави, че двете страни се нуждаят от въздействие и поддръжка в Брюксел, като си пожела границата сред България и Румъния да бъде единствено мислена.

Пред румънския си сътрудник Цветанов анонсира, че през март следващата година България ще бъде хазаин на среща сред представителите на парламентите на всички държави-членки на Европейски Съюз и Европейския парламент, на която ще бъдат признати процедурните правила за работата на Съвместната група за парламентарен надзор над "Европол ". Той сподели още, че законодателните ограничения в България и Румъния против тероризма, прането на пари и смяната в миграционните режими би трябвало да се одобряват предпочитано.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР