България и Румъния са осигурили още по-добра защита на външните

...
България и Румъния са осигурили още по-добра защита на външните
Коментари Харесай

При гласуването на масата ще са данни, че сме готови за Шенген, според Илва Йохансон

България и Румъния са обезпечили още по-добра отбрана на външните граници, в сравнение с при първата инспекция на Комисията през октомври. Това сподели еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон в отговор на въпрос за решението на Нидерландия да наложи несъгласие върху присъединението на страната ни към Шенген, представена от БНР.

Та уточни, че това е заключението след задачата на Европейска комисия в двете страни преди две седмици, като в нея са били включени специалисти на високо ниво, в това число и от страните, които са желали още обяснения.
 България и Румъния няма да се причислят към Шенген тази година
България и Румъния няма да се причислят към Шенген тази година

Решението се отсрочва за идната година

Помолена да разяснява намека на холандския министър председател Марк Рюте, че българската граница може да се премине против 50 евро, тя отговори: " Изобщо нямаме такава информация. Така че, в четвъртък на масата на Съвета ще бъдат всички отчети, които сочат, че България, Румъния и Хърватия изцяло извършват всички условия за пълноправно участие в Шенген. И чакам подобен да бъде и резултатът от гласуването тогава. "
 Нидерландия блокира България за Шенген, само че пуска Румъния и Хърватия
Нидерландия блокира България за Шенген, само че пуска Румъния и Хърватия

За България " към момента е прекомерно рано ", решението на Нидерландия е " по непоколебим, само че обективен метод "

Еврокомисарят за поощряване на европейския метод на живот Маргаритис Схинас посочи, че разширението значи повече, а не по-малко надзор по границите. " Мит е, а и е непочтено да се прокарва аргументът, че разширението на Шенген значи по-малко надзор . Това е повече, а и по-добър надзор ", счита той.
 Не се отхвърляме от Шенген, Донев подлага на критика Нидерландия и Австрия за
Не се отхвърляме от Шенген, Донев подлага на критика Нидерландия и Австрия за " двойни стандарти "

Има вяра, че Австрия може да промени позицията си

В четвъртък ще се организира ексклузивен Съвет по правораздаване и вътрешен ред, на който ще бъде гласувано присъединението на България, Румъния и Хърватия към Шенгенското пространство. За да влезе България в Шенген, е належащо единогласие от всички страни-членки. Към присъединението ни, с изключение на Нидерландия, запаси изрази и Австрия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР