България и Румъния са готови за Шенген. Благодаря на Европейската

...
България и Румъния са готови за Шенген. Благодаря на Европейската
Коментари Харесай

Посланик Румен Александров: България и Румъния са готови за Шенген

България и Румъния са подготвени за Шенген. Благодаря на ЕК за поредната поддръжка. Никоя страна не би трябвало да бъде оставена сама да взема решение въпросите за Шенгенската сигурност.


Това съобщи Н. Пр. Румен Александров, непрекъснат представител на България в Европейски Съюз на конференцията " Разширяването на Шенген: Ключовата роля на България за сигурността на границите на Европейски Съюз ", съобщи специфичният делегат на БГНЕС от Брюксел Димитър Русков.

" България дава отговор на все по-високи стандарти на Шенген. Нашият принос потвърждава това. Ние сме предсказуем сътрудник, а това потвърждава, че доверието на което се построява Шенген, го има в България. Сигурността е от извънредно значение, тя би трябвало да се опълчва на заканите, идващи от разнообразни страни ", сподели дипломат Румен Александров.

" Важните сфери са свързани с обмяната на информацията сред прилагащите институции. Беше изработен забележителен прогрес по въпроса за краткотрайното леговище ", означи Александров.

Постоянният представител на България в Европейски Съюз съобщи, че има възстановяване на съдействието с останалите страни. " Това докара до резултати и в Западните Балкани. Всички ограничения, изпълнявани от България, демонстрират, че ние можем да работим. Смятаме, че участието ни в Шенген ще стане реалност, тъй като ние способстваме за неговото действие ", акцентира Александров. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР