България и Румъния са европейските страни с най-много жертви на

...
България и Румъния са европейските страни с най-много жертви на
Коментари Харесай

​България и Румъния са страните в ЕС с най-много жертви на трафика на хора

България и Румъния са европейските страни с най-вече жертви на трафика на хора. Според последните трендове, обществените мрежи играят все по-ключова роля в набирането на хора за полова и трудова употреба и даже принудителен брак. 339 са жертвите на трафик от началото на годината у нас, като забележителна част от тях са дами.

Вероятно и на вас се е случвало да получавате предложения за другарство във Facebook от подозрителни профили с екзотични имена зад тях. Шансът това да бъде принцът от приказките е най-малък. Световните трендове сочат, че точно по този метод евентуални нарушители и даже терористи с арабски генезис набират жертви за наложително или фиктивно подписване на брак, който дава билет за свободно придвижване на територията на Европейския съюз. Интернет и обществените мрежи са механизъм освен за " зарибяване " на жертви, само че и за надзор.
Камелия Димитрова - секретар на Националната комисия за битка с трафика на хора: " Чрез непрекъснатите чат сесии, посредством шерване на местоположения, посредством конфигурирани камери на местата на употреба, трафикантите наблюдават всяко едно придвижване на потърпевшите. "
Интернет все по-често се употребява за разпространяване на нецензурен материали, а по-късно и за изнудване на сниманите хора в тях. В този случай най-уязвими са децата, младите дами и хората с по-ниска интернет просвета, които са застрашени да влязат в тъмната статистика за трафика на хора. Бедност, обществено изключване, отпадане от училище-това са аргументите, поради които България е измежду главните страни, от които посредством лъжливи обещания се набират хора за трафик в Европа.

Камелия Димитрова - секретар на Националната комисия за битка с трафика на хора: " Все още доминират случаите на полова употреба, следвани от тези за трудова употреба и по този начин типичния български феномен - трафик за продажба на деца. "
Ако ви оферират извънредно примамливи предложения за земеделска работа в чужбина, не бързайте да се доверявате и деликатно проучете. Има риск бъдете въвлечени в скица за полагане на рабски труд. Англия постоянно е адресът, където доста българи работят във ферми при потресаващи условия.

Лин Чарлз - зам.-посланик на Англия: " Надяваме се през идната година да работим с бизнеса в България и с английски ферми, тъй че да се направи нужното против робските условия на труд. "
Много от хората, попаднали в мрежите на трафиканти, постоянно се отмятат от показанията си пред съда поради боязън или недоумение на действителния проблем.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР