България и Румъния предприеха общи мерки за облекчаване на трафика

...
България и Румъния предприеха общи мерки за облекчаване на трафика
Коментари Харесай

България и Румъния ще облекчават заедно трафика на Дунав мост 2 при Видин

България и Румъния започнаха общи ограничения за облекчение на трафика на "Дунав мост 2 " при Видин, стана ясно след среща в регионалния център на министъра на превоза Георги Тодоров и държавния секретар в Министерството на превоза и инфраструктурата на Румъния Адриан Ковасниану.
Двамата разискаха проблемите с трафика на „ Дунав мост 2 “. В рамките на срещата беше взето решение да бъде основана взаимна работна група сред министерствата на двете страни, която ще включва специалисти за разнообразни типове надзор. Нейната цел ще бъде да понижи времето за изчакване от двете страни на българо-румънската граница.
„ В последно време има новопоявил се трафик, приближаващ от Албания, има и пренасочен подобен, който се дължи на увеличените магистрални такси в Сърбия. В момента, в границите на едно денонощие, през границата минават сред 1000 и 1200 товарни камиона в посока. Увеличението на общия трафик всравнение с 2019 година е 15% “, съобщи българският министър.
Предстои още при започване на идната седмица новосъздадената работна група да посети и други гранични пунктове сред България и Румъния, тъй като съгласно министър Тодоров, проблемите на всеки един от тях са разнообразни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР