България и РС Македония планират за 25 януари съвместно заседание

...
България и РС Македония планират за 25 януари съвместно заседание
Коментари Харесай

Буяр Османи: На 25 януари правителствата на България и РС Македония ще заседават заедно

България и районен съд Македония възнамеряват за 25 януари взаимно съвещание на двете държавни управления. Това съобщи през днешния ден в обществените мрежи външният министър на районен съд Македония Буяр Османи.

Той влезе в дискусия с вицепремиера по европейски въпроси Никола Димитров, който го упрекна, че държи да договаря с България непременно.

Преговорите на техническо равнище се водят от работни групи, в които вземат участие опитни дипломати от Министерството на външните работи, написа Османи. Тези дипломати се регистрират пред министъра на външните работи, като в това време работят в сходство с добитите познания и опит в десетилетната си работа, защитавайки държавните стратегически ползи, избрани от държавното управление и цялото държавно управление.

По значимите стратегически въпроси в държавното управление постоянно се образува работна група - най-висшият политически орган отпред с министър-председателя, в която непрестанно се повтарят и прецизират държавните ползи на страната, които държавното управление и Министерството на външните работи показват при диалози със свои сътрудници.

Това се отнася освен за настоящите диалози за превъзмогване на откритите въпроси с Република България, само че и за откритата процедура, приложена при правенето на Преспанското съглашение, за чийто триумф заслугата е обща, акцентира външният министър.

Той съобщи, че неговата персонална позиция като министър и като човек е в цялостно сходство с позицията на страната.
Османи: Преговори и бързо повдигане на българската обсада
Македонският министър на външните работи Буяр Османи чака бързо повдигане на блокадата от страна на България за започване на договаряния...
Прочети повече
„ Пред нас има нов политически подтик, основан посредством новите мандати на държавните управления в двете страни. Гражданите чакат да използваме тази нова политическа самодейност за подсилване на доверието сред двете държавни управления и сред двете страни ”, акцентира Османи.

Резултатът от тази активност е към този момент контрактуваното посещаване на държавна делегация, водена от министър-председателя Кирил Петков в Скопие. Работи се и за осъществяване на взаимно съвещание на двете държавни управления на 25 януари, сподели македонският външен министър.

„ Посоката и силата на новата инерция в връзките сред двете страни ще зависи от триумфа на тези визити и по тази причина считам всички действия, които заплашват този триумф, за непродуктивни и несправедливи ” акцентира той.

Буяр Османи прикани „ всички сътрудници - сегашни и някогашни, да проявят героизъм и правилно отношение един към различен, да поддържаме равнището и доверието, което сме изграждали в продължение на доста години и между тях, и да осигурим европейското бъдеще на жителите, което им обещаваме отдавна ”.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР