България и Република Македония размениха ратификационните документи, с които влиза

...
България и Република Македония размениха ратификационните документи, с които влиза
Коментари Харесай

Борисов: Ако направим транспортните коридори, Балканите ще станат приказка


България и Република Македония размениха ратификационните документи, с които влиза в действие договорът за другарство сред двете страни, съобщи кореспондент на БГНЕС.

С подписването на Протокола за замяна на ратификационните документи завършва изцяло процедурата по влизането на контракта за другарство, добросъседство и съдействие в действие.

[i]Договорът беше подписан на 1 август 2017 година от министър-председателите на двете страни Бойко Борисов и Зоран Заев, а при започване на тази година беше утвърден от парламентите на България и на Република Македония.[/i]

Резултатите от контракта са забележими - растеж на стокообмена с 11% и на туризма с 10%, съобщи външният министър Екатерина Захариева.

Доказахме, че можем да решаваме проблемите сами, сподели още Захариева.

Много значим ден за нашите връзки, уточни от своя страна и първият македонски посланик Никола Димитров. Имаме късмет с вдигната глава да вървим напред. Няколко месеца Балканите са Европа, добави Димитров, имайки поради българското председателство.

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави парламентите на двете страни. От тук нататък имаме доста практична работа. Утре е среща на транспортните министри и на 1 март ще докладваме пред Европейска комисия за транспортните коридори. Имаме много мощно хибридно финансиране от трите банки свързани с Европейски Съюз. Това са планове за автомагистрали, цифрова инфраструктура и железници, сподели Борисов.

Ако се откри решение на разногласието за името, доста хубави неща ще се случат за района, добави Борисов. Той съобщи поздрави на сътрудника си Зоран Заев.

Ако създадем транспортните коридори, Балканите ще станат приказка, акцентира Борисов. / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР