България и Пазарджик ще бъдат домакини на годишния конгрес на

...
България и Пазарджик ще бъдат домакини на годишния конгрес на
Коментари Харесай

Международен конгрес събира спортни репортери от 13 държави в Пазарджик

България и Пазарджик ще бъдат домакини на годишния конгрес на Асоциацията на спортните публицисти в Югоизточна Европа (SEESJA) от през днешния ден, 29-и юни, до 2 юли. Успоредно с него ще се организира и трансформиралото се в дългогодишна традиция състезание на Югоизточна Европа по футбол за публицисти за купата на името на огромния български коментатор Николай Колев-Мичмана. Националният тим на България по футбол за публицисти е троент първенец в предходните осем издания на конкуренцията.

Президентът на Европейската асоциация на спортните публицисти (ÀIPS Europe) Чарлз Камензули (Малта) идва в България особено за конгреса. На събитието ще участва и някогашният президент на ÀIPS Europe Янис Дарас (Гърция). Камензули и Дарас са настоящи вицепрезиденти на Международната асоциация на спортните публицисти (AIPS).

Участие в събитието в Пазарджик се чака да вземат спортни публицисти от България, Унгария, Гърция, Турция, Хърватия, Сърбия, Босна и Херцеговина, Северна Македония, Черна гора, Румъния, Молдова, Кипър и Косово.

Българската асоциация на спортните публицисти е и измежду учредителите на Асоциацията на спортните публицисти в Югоизточна Европа и главен основател за основаването футболния шампионат. Привилегия за България е, че още със основаването на футболното състезание публицистите от страните членки одобриха единомислещо концепцията шампионската купа да носи името " Мичмана " в памет на напусналия този свят през юни 2004 година Николай Колев.

Българската асоциация на спортните публицисти провежда конгреса на SEESJA за 2023 година и футболния шампионат в партньорство с Община Пазарджик, асоциация " Докосни дъгата ", съдружие " Младежки състезателен клуб Пазарджик спортува ", съдружие " Младежки гвардейски отряди " и със съдействието на Българския състезателен тотализатор.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР