България и още 9 държави ще настояват ядрената енергия и

...
България и още 9 държави ще настояват ядрената енергия и
Коментари Харесай

Президентът в Брюксел: България иска ядрената енергия да бъде призната за екологична

България и още 9 страни ще упорстват нуклеарната сила и производството на сила от природен газ да бъдат приета за екологично устойчиви стопански действия. Това сподели президентът Румен Радев преди днешната среща на върха в Брюксел, на която евролидерите ще разискват енергийната рецесия в Европа и растящите цени на електрическата енергия. Другите тематики са обстановката с Ковид, имунизацията, както и въпросите, свързани с върховенството на закона в Полша.

Президентът Радев счита, че казусът с цените на електрическата енергия е общоевропейски и би трябвало да има координирани дейности на равнище Европейски съюз.



Той ще упорства Европейската комисия да се намесва на енергийния пазар като управлява тържищата и предлага ограничения за попречване на спекулата. Според Радев има връзка връзка сред сегашната енергийна
рецесия и зелените упоритости на Брюксел.

Заедно с други 9 страни, измежду които е и Франция, ще настояваме в незабавен порядък да бъдат приети и включени в листата с екологични устойчиви стопански действия нуклеарната енергетика и производството на сила от природен газ. За България ние разчитаме на нашия нуклеарен бранш като главен източник на налична, евтина и надеждна сила. Приветстваме и средносрочните ограничения за облекчение на разрешителните за ВЕИ, а също по този начин за търсене на решение на огромния проблем по какъв начин да съхраняваме силата от ВЕИ, само че желая ясно да заявя, че България уверено поддържа прехода към климатични неутрална стопанска система, само че този преход би трябвало да бъде равномерен, резистентен, уравновесен и щадящ и за жителите, и за стопанската система.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР