България и Обединените Арабски Емирства нямат договор за правна помощ.

...
България и Обединените Арабски Емирства нямат договор за правна помощ.
Коментари Харесай

Бивш наш консул в Дубай посочи трите варианта за бъдещето на Васил Божков

България и Обединените Арабски Емирства нямат контракт за правна помощ. Затова изгонването на Васил Божков оттова може да стане доста бързо, може да се забави във времето или да не се случи изобщо, изяснява някогашният ни общоприет консул в Дубай Милен Керемедчиев.

От Министерството на правораздаването допълниха, че София може да изпрати молба за изгонване с доказателства за осъществени закононарушения. След това на ход са Обединените Арабски Емирства - техният съд би трябвало да реши дали има или няма данни за закононарушение.

„ Въз основа на положителните връзки, политически, сред две страни може да се стигне до съглашение, което да провокира решение на съда за екстрадиция, която да бъде в доста по-бързи темпове, бих споделил, от нормалните “, съобщи Милен Керемедчиев пред bTV.

Според Керемедчиев визата за престояване в такива случаи няма тежест.

„ Това, че той има престояване, не му дава имунитет. Просто на него му дава опция да обитава повече от 3 месеца за всеки 6 в страната. Това, че е арестуван не значи, че е задържан и той сега е в ареста. Отнемат паспорта на лицето, не разрешават му да напуща страната, само че му позволяват свободно да обитава на територията на страната до взимане на решение “, добави Милен Керемедчиев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСИТ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР