България и математически се прости с класиране за Евро 2020

...
България и математически се прости с класиране за Евро 2020
Коментари Харесай

България аут от Евро 2020

България и математически се елементарни с класиране за Евро 2020 през квалификациите. В мач от VI кръг на група А " лъвовете " приключиха 0:0 с домакина Черна гора и останаха на последно място с 3 т. Вторият Чехия събра 12, откакто изненадващо обърна Англия (2:1) и по този начин се изравни по точки със суперфаворита в групата. Днес от 21.45 часа " Трите лъва " гостуват в София и ще играят за триумфа, с цел да пернат на върха на чехите и да запазят дистанцията с Косово.

Футболистите на Красимир Балъков в това време ще се настройват за финалната четворка на Лигата на нациите пролетта.

В същото време нашите към този момент година нямат победа. За последно те биха Кипър с 2:1 в София предишния октомври. Оттогава минаха 10 срещи, в които не познаваме триумфа - 5 равенства и 5 загуби. И единствено в един от тези 10 мача вкарахме 2 гола, при домакинската загуба от Косово с 2:3.

" Всеки може да победи всеки, само че ние не можем да победим никой ", призна вратарят Пламен Илиев. Той беше в основата да не загубим в Подгорица, като отстрани няколко рискови положения.

" Първите два мача - два хикса. След това поредност от четири загуби. Тази точка е малко, само че е положителна, изключително след игрите в предходните мачове. Първото полувреме превъзхождахме съперника. В началото на второто те имаха превъзходство, а по-късно отново си върнахме превеса. Надявам се до мача с Англия да сме по-уверени и с по-голямо самочувствие. Надявам се българската агитка да ни поддържа. Като домакини играем по-различно. Никой не е по-голям от колектива. България е преди всичко. Аз съм момче от улицата, не се дразня и не се върша на забавен. Националният тим ми е дал доста, постоянно ще пристигам. Когато решат да не ме викат, няма да се дразня ", сподели капитанът Ивелин Попов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР