България и Македония да ползват общи дипломатически представителства там, където

...
България и Македония да ползват общи дипломатически представителства там, където
Коментари Харесай

Бойко обедини България с Македония! Крачка към обща държава?

България и Македония да употребяват общи дипломатически представителства там, където и двете страни нямат. Тази концепция стартира министър председателят Бойко Борисов по време на приема в българското посолство в Рим, съобщи bTV.

Българската и македонската делегации, водени от министър председателите Бойко Борисов и Зоран Заев, участваха в формалния банкет в българското посолство в Рим по случай Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност.

Точно преди 4 години професорът на Бойко - Божидар Димитров разяснява, че основаването на общи посолства сред Белград и Скопие е доста сериозна крачка към основаване на обща страна, тъй като независимостта и суверенитетът на една страна, се осъществят по няколко метода. Един от тях е самостоятелна външна политика. Той сподели тези думи във връзка информацията, че двете столици обмислят сходна крачка.

"Каква самостоятелна външна политика може да има, когато при тези, които я реализират, на 80%, посолствата, бъдат общи - сподели той.

„ Уверенията, че това няма да визира външната политика, са просто смешни, тъй като в едно посолство не може да остане в загадка нито една директива от съответните външни министерства”, сподели тогава още проф. Димитров.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР