България и Китай са се споразумели за изграждане на демонстрационен

...
България и Китай са се споразумели за изграждане на демонстрационен
Коментари Харесай

Китай ще създаде център за земеделие и туризъм в стил "16+1" в "умния град" край Елин Пелин

България и Китай са се споразумели за създаване на демонстрационен център като част от плана " Света София " край гр. Елин Пелин, оповестиха представители на плана по време на срещата на върха " 16+1 " на Китай и Централна и Източна Европа в София.

Според известието съглашението е било подписано в наличието на министъра на стопанската система Емил Караниколов сред фирмите Capital ConceptLimited, представлявана от доктор Чао Хонг Алберт Хунг, China Construction с общоприет управител Цай Кунг Тай и Центъра за поощряване на съдействието в региона на селското стопанство сред Китай и страните от Централна и Източна Европа.

Строителните действия се разпореждат на China Construction. Capital Concept беше компанията, която застана зад емблематичния китайски мегапроект край Елин Пелин, до неотдавна определян като " развлекателен мегакомплекс ". " Св. София " на процедура беше замразена през 2016 година, 2 години след началото си, само че предходната година министър Караниколов удължи периода на капиталовия план.

Първоначалният план за комплекса към едноименния голф клуб край Равно поле (купен от милиардера Стиван Ло) бе за " интелигентен град " с първокласен хотел, конгресен и изложбен център и голям брой развлекателни и бизнес площи. По-късно икономическото министерство го показа като " един от най-големите туристически и развлекателни комплекси в Европа, включващ хотели, конферентни зали, изложбени зали, закрит воден басейн, зелени площи, мол ".

Обявяваните до момента планувани вложения в плана са варирали сред 1.1 и 1.5 милиарда евро.

Земеделие и туризъм в жанр " 16+1 "

В днешното известие от " Св. София " се споделя, че демонстрационната зона, контрактувана на срещата в София, ще се употребява за развъждане и селекция на нови и обичайни сортове селскостопански артикули и техники за преработката им, както и " за обмяна на положителни практики в региона на научноизследователската и развойна активност във връзка с селскостопанските артикули. "

" Една от задачите на тази зона ще бъде да способства за историческия, културен и туристически продан сред България, страните от Централна и Източна Европа и Китай. За задачата ще бъдат построени 17 демонстрационни здания, на първите етажи на които ще има национални павилиони, където ще бъдат показани присъщи селскостопански и други артикули от съответните 16+1 страни. На останалите етажи от постройките ще има осведомителни центрове, капиталови консултанти, туристически организации. "

Ще се провеждат и конгреси на 17-те страни, ще има непрекъснати експозиции в изложбените пространства, месеци на обособените страни, фолклорни фестивали, като задачата е " да се разсъни ползата на всеки посетител да посети персонално тези страни " и да се подтиква културният туризъм посредством менюта " 16+1 ", занаятчия готвачи и обичайни специалитети от другите страни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР