България и Италия споделят обща позиция за необходимостта от усъвършенстване

...
България и Италия споделят обща позиция за необходимостта от усъвършенстване
Коментари Харесай

Италия с ключова подкрепа за България, вратите ни са отворени за...

България и Италия споделят обща позиция за нуждата от рационализиране на европейската политика в региона на миграцията, при даването на леговище и за усилване на защитата на външните граници на Европейски Съюз.

Това подчертаха българският президент Румен Радев и италианският му сътрудник Серджо Матарела, които разговаряха в Атина в границите на 15-ата Среща на върха на парламентарните републики в Европейския съюз, оповестиха от прессекретариата на президента.

Италия поддържа присъединението на България към Шенгенското пространство и работи за реализацията на този значим за страната ни приоритет, съобщи на срещата президентът Матарела. Румен Радев напомни, че България е изпълнила техническите критерии за участие в Шенген още през 2011 година

Двамата откроиха позитивната наклонност в двустранния стокообмен, който надвишава 4.8 милиарда евро през 2018 година, а Италия е на четвърто място по размер на вложенията в българската стопанска система с 2.530 милиарда евро за последните две десетилетия.

Президентът Матарела акцентира пред българския държавен глава, че италианският бизнес цени високо своите български сътрудници и присъединението на страната ни към Шенгенското пространство в допълнение ще подтиква италианските компании да влагат у нас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР