България и Ирландия завършиха наравно 1:1 в мач от новия

...
България и Ирландия завършиха наравно 1:1 в мач от новия
Коментари Харесай

Гол в продължението отне победата на България срещу Ирландия

България и Ирландия приключиха наедно 1:1 в мач от новия сезон на Лига на нациите. " Лъвовете " имаха задатък до третата минута на добавеното време, когато Шейн Дъфи изравни. Преди това Божидар Краев бе разкрил резултата в 57-ата минута.

Възпитаниците на Георги Дерменджиев изиграха добър мач и би трябвало да съжаляват за изпуснатата победа. " Трикольорите " стояха добре на терена, само че след промените, които селекционерът извърши отстъпиха владеенето на топката, което се оказа и решаващо.
 България - Ейре, онлайн онлайн
България - Ирландия 1:1, гол на Дъфи

Заради пандемията от COVID-19 националите не са се събирали от края на февруари

Във 2-ата минута хубава офанзива на " лъвовете " приключи със слаб удар с глава на Галин Иванов, който не затрудни Рандълф. В 8-ата минута удар от далечна отдалеченост на Хърихейн мина около вратата.

Пет минути по-късно Кристиан Димитров сбърка при изнасянето на топката. Кълбото стигна до Конъли, който нахлу в наказателното поле и нанесе удар от дребен ъгъл, само че не откри очертанията на вратата.
 Снимка 494820
Източник:

В 18-ата минута Краев бе изведен зад отбраната на гостите, само че бе спрян от противоречива засада.

В 29-ата минута Антон Недялков изведе със страховит пас Тодор Неделев. Халфът овладя добре топката и опита да трансферира вратаря на Ейре, само че топката мина над вратата.
 Снимка 494822
Източник:

Седем минути по-късно Галин Иванов бе изведен отляво, само че Рандолф го изпревари и мазета топката. " Трикольорите " имаха искания, че стражът е играл с ръка, само че повторенията демонстрираха, че те не са основателни.

Добра опция за Ирландия в 40-ата минута бе пропиляна от Айда и Дохърти, които не съумяха да насочат рисков удар с глава след центриране отляво. Секунди по-късно Спас Делев се откъсна от отбраната на гостите, само че се спъна в наказателното поле.
 Снимка 494832
Източник:

Буквално в последната минута Ирландия пък пропусна своя най-хубав късмет. Стивенс нахлу в зоната на Попов, който се бе присъединил, след което центрира към О`Доуда, само че той не съумя да засече топката във вратата на " лъвовете " и първата част приключи без попадения.

В началото на второто полувреме удар на Галин Иванов не затрудни вратаря на гостите.

Вратарят на гостите трябваше да се намесва и в 49-ата минута след удар на Неделев от фаул. В 52-ата минута и родния пазач Георгиев сподели добър инстикт, като парира изстрел на Конъли, който бе извед самичък против вратаря от Айда.
 Снимка 494836
Източник:

В 57-ата минута България поведе. Неделев пусна отличен пас в кулоар за Краев. Нападателят пое топката и с удар с левия крайник матира Рандолф за 1:0.

Гостие можеха незабавно да върнат попадението, само че за наслада рисково центриране отляво не бе засечено от трима играчи на Ирландия. В 64-ата минута Занев с отличен шпагат спря Айда, който влезе остро в краката на новия капитан и трябваше лекарският екип да влиза на терена.
 Снимка 494834
Източник:

В 81-ата минута Неделев откри резервата Карагарен отдясно. Крилото на Локомотив (Пловдив) стреля по диагонала, само че прати топката в навън. Малко по-късно Дъфи стреля с глава в навън след центриране от корнер.

Гостите изравниха в 93-ата минута. Шейн Дъфи бе изтърван от Гълъбов след центриране от корнер и с глава вкара за 1:1.
 Снимка 494821
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР