България и Индонезия се споразумяха на остров Бали да бъде

...
България и Индонезия се споразумяха на остров Бали да бъде
Коментари Харесай

Отваряме почетно консулство на остров Бали

България и Индонезия се споразумяха на остров Бали да бъде намерено почетно консулство , оповестяват от Министерството на външните работи.

За това се договориха външният ни министър Екатерина Захариева и индонезийският топ посланик Рътно Марсуди.

Индонезия към този момент има двама почетни консули в България . Към септември 2018 година на заключителен стадий е даването на единодушие на българската страна за назначение на трети почетен консул у нас.

Последният случай, при който се наложи България да се намеси интензивно с консулска поддръжка на няколко десетки наши сънародници в Бали, бе при изригването на вулкана Агунг . Тогава координацията бе поета от спешен щаб в посолството ни в Джакарта в подпомагане с консулските служби на други страни от Европейски Съюз, намиращи се на остров Бали.

 Българското посолство в Джакарта спомага на сънародниците ни поради Агунг
Българското посолство в Джакарта спомага на сънародниците ни поради Агунг

Кризисен щаб е проведен в посолството на България в Джакарта и осведомителното бюро на летището в Бали

Според външния ни министър почетното консулство ще помогне да се реагира по-адекватно при такива обстановки.

Марсуди поздрави Захариева за сполучливото председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Захариева и Марсуди разискаха редица настоящи въпроси от интернационалния дневен ред, измежду които Близкоизточният кротичък развой, миграцията и битката с радикализацията.

 Към българите на о. Бали - вулканът
Към българите на о. Бали - вулканът " Агунг " е пред изригване

Министерство на външните работи разгласява лист с ограничения за персонална сигурност

Индонезия е най-голямата ислямска страна в света . 87 на 100 от нейното 262-милионно население изповядват исляма. През 2014 година Индонезия осъжда остро ИДИЛ и не разрешава разпространението на нейната идеология на територията на страната.

Външните министри на България и Индонезия установяваха, че макар позитивната наклонност в стокообмена, капацитетът на двете страни допуска доста по-значително нарастване на търговията.

За 2017 година двустранната търговия възлиза на 58.1 млн. щатски $, от които 19.2 млн. експорт и 38.9 млн. импорт. Индонезия е най-голямата стопанска система в Югоизточна Азия (АСЕАН) и 16-та в света. Член е на Г20.

Дипломатическите връзки сред България и Индонезия са открити на 20 септември 1956 година Българското посолство в Джакарта през днешния ден действа като районен център. Посланикът на България в Индонезия се акредитира и за Сингапур, Малайзия, Бруней и АСЕАН.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР