България и Германия ще си сътрудничат в намирането на зелени

...
България и Германия ще си сътрудничат в намирането на зелени
Коментари Харесай

Обменяме опит с Германия в областта на селското стопанство

България и Германия ще си сътрудничат в намирането на зелени практики. За това се договориха заместник-министърът на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева и Йоахим Руквид, президент на Асоциацията на немските фермери и президент на КОПА.

На срещата Кръстева уточни, че акцентът в бъдещата Обща селскостопанска политика е опазването на околната среда.

Досегашните зелени директни заплащания влизат в така наречен " конвенционалност за приемане на директни заплащания " и следва новите еко схеми да надграждат настоящето равнище. Двамата бяха единомислещи, че новите зелени условия не би трябвало да затрудняват фермерите , с цел да са атрактивни за използване, защото в предлагането на Европейска комисия за правилник новите екологични практики са наложителни за страните членки, само че доброволни за земеделските стопани.
 Не се разбрахме с Европейска комисия за селскостопанската политика след 2020 година
Не се разбрахме с Европейска комисия за селскостопанската политика след 2020 година

България желае да се резервира използването на преходната национална помощ

Според Кръстева е значимо да се резервира преходната национална помощ след 2020 година и да бъде повишен бюджетът за обвързана поддръжка, с цел да се поддържа непоклатимост в поддръжката на земеделските стопани.

От своя страна Йоахим Руквид съобщи, че Германия упорства за 2-годишен временен интервал със опазване на същите правила и схеми.

Зам.- министърът се срещна и с Герхард Шветйе, президент на Селскостопанската камара на Федерална провинция Долна Саксония в немския град Хановер. Двамата се договориха за продан на опит в региона на селското стопанство.

България и Германия имат доста допирни точки в региона на земеделието, посочи Кръстева и добави, че страната ни би взаимствала от Германия положителни практики посредством образование на български специалисти.

От своя страна Герхард Шветйе изрази подготвеност за взаимна работа.
 МЗХГ не смогва на общините по Програмата за селските региони
МЗХГ не смогва на общините по Програмата за селските региони

Поисканите средства са 2,5 повече над вероятния бюджет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР