България и Гърция се стремят строителството на газовата връзка между

...
България и Гърция се стремят строителството на газовата връзка между
Коментари Харесай

Строителството на газовата връзка с Гърция започва през юни

България и Гърция се стремят строителството на газовата връзка сред двете страни да стартира през юни, тъй че тя да влезе в комерсиална употреба през 2020 година Около това се сплотиха на среща през днешния ден министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на околната среда и енергетиката на Гърция Георгиос Статакис, заяви пресцентърът на българското ведомство.

В момента са в ход процедурите за избор на снабдител на тръбите и на инженер-консултант. По първата от тези процедури вземат участие 10 претенденти от разнообразни континенти, което е знак за оценката, която бизнесът дава на перспективността на плана. Предстои до края на април да станат известни участниците, позволени до втория кръг на надпреварата, а изпълнителят да бъде определен през юни. Петкова е подчертала желанието на България да взе участие в плана за създаване на терминал за полутечен природен газ край Александруполис, тъй като то е стратегически значимо за диверсификацията и сигурността наенергийните доставки. Работната група проучва опциите за това. Синергията на този план с
построяването на междусистемната връзка ще спомага за сигурността и диверсификацията на енергийните доставки, акцентира министърът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР