България и Гърция доказаха, че две държави и два народа

...
България и Гърция доказаха, че две държави и два народа
Коментари Харесай

Радев в Атина: С Гърция сме гарант за стабилност на Балканите

България и Гърция потвърдиха, че две страни и два народа могат да загърбят проблемите от предишното, да имат градивно настояще и да гледат напред в бъдещето. Това съобщи президентът Румен Радев пред български публицисти в Атина, помолен да разяснява резултатите от първата си аудиенция в страна от Югоизточна Европа. Българският държавен глава акцентира, че с положителните си двустранни връзки България и Гърция основават "не просто ос на непоклатимост, а ос на вероятността за целия район ". "Тази връзка дава образец и вяра за всички останали страни, че на Балканите може да има добросъседство, мир и действително ползотворно съдействие ", съобщи Румен Радев.

По време на диалозите си в Атина президентът Радев е получил увещание, че ще се вложи още по-голямо изпитание за рационализиране на граничния контролно-пропускателен режим, за развиване на инфраструктурата, отварянето на нови Граничен контролно-пропусквателен пункт, свързващи двете страни и изключително на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Рудозем – Ксанти ". "Получих увещание, че няма да има закъснение на реализацията на междусистемната газова връзка сред България и Гърция ", уточни още президентът.

Румен Радев още веднъж прикани за усилване на партньорството сред България и Гърция за секване на незаконната миграция и в битката с тероризма, като действителна стъпка за повишение на сигурността в нашия район.

По време на визитата си в Атина президентът Румен Радев беше почетен от своя гръцки сътрудник президента Прокопис Павлопулос с най-висшето държавно отличие на Република Гърция "Голям кръст на Ордена на Спасителя”.

През втория ден от държавното си посещаване в Република Гърция президентът Румен Радев посети Акропола в Атина и Музея на Акропола.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР