България и Еквадор сключиха споразумение за освобождаване от изискванията за

...
България и Еквадор сключиха споразумение за освобождаване от изискванията за
Коментари Харесай

България и Еквадор сключиха споразумение за визови облекчения

България и Еквадор подписаха съглашение за освобождение от условията за визи за притежателите на дипломатически, служебни и публични паспорти. Документът бе подписан от заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев и посланика на Еквадор Мария дел Кармен Гонсалес Кабал.

Документът задейства бизнес контактите сред България и Еквадор. Посланик Гонсалес Кабал показа, че страната й работи за улеснението на пътуването на жителите си до Европа, като първата стъпка е направена през 2016 година с сключване на комерсиално съглашение с Европейски Съюз.

„ Трудно е да правиш бизнес, когато не познаваш другата страна “, сподели тя.

Споразумението сред България и Еквадор планува притежателите на дипломатически, служебни и публични паспорти да бъдат освободени от условието да имат виза за краткосрочно престояване. Така те ще могат да влизат, излизат, минават пренос или да обитават за период не по-дълъг от 90 дни в границите на всеки интервал от 180 дни на територията на другата страна. Споразумението основава предпоставки и за разрастване на разговора в научно-техническата сфера, поради споделената визия за научните проучвания, софтуерното развиване и нововъведенията, като основа за резистентен и динамичен стопански напредък.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР