България и Чехия може да поискат освобождаване от ембаргото на

...
България и Чехия може да поискат освобождаване от ембаргото на
Коментари Харесай

АФП: България и Чехия може да поискат освобождаване от ембаргото на ЕС върху руския петрол

България и Чехия може да изискат освобождение от ембаргото на Европейски Съюз върху съветския нефт, заяви Агенция Франс Прес, като се базира на неназовани чиновници на Европейски Съюз.

Според организацията проектопредложението на Европейски Съюз за ембарго върху петрола от Русия планува последователно прекъсване на вноса в продължение на 6 до 8 месеца, като на Унгария и Словакия се дават още няколко месеца. Няколко източника са декларирали пред организацията, че " България и Чехия евентуално ще изискат изключване от глобите ".

Днес Европейската комисия ще показа на държавите-членки план на новия пакет от наказания, а в сряда той ще бъде разискван.

По-рано словашкият вицепремиер и министър на стопанската система Рихард Сулик съобщи, че страната ще упорства да бъде изключена от ембаргото върху закупуване на нефт от Русия, което страните от Европейски Съюз имат намерение да вкарат в новия пакет от антируски наказания. Говорителят на унгарското държавно управление Золтан Ковач също съобщи, че Будапеща не поддържа глобите против газа и петрола от Русия.

Един от евродепутатите е предизвестил, че даването на изключения на една или две мощно подвластни страни може да провокира резултат на доминото от претенции за изключения, които ще подкопаят ембаргото. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР