България и „Булгаргаз” са ощетени с милиони левовеПремиерът да преосмисли

...
България и „Булгаргаз” са ощетени с милиони левовеПремиерът да преосмисли
Коментари Харесай

АБВ ще сезира прокуратурата за продажба в чужбина на евтин газ

България и „ Булгаргаз” са ощетени с милиони левове
Премиерът да премисли решението си за Тагарев

Неадекватни дейности от страна на министъра на енергетиката и на новия началник на „ Булгаргаз”, подкрепяни от премиера Кирил Петков, са довели до милиони загуби за страната от продажбата на газ, разяснява пред медиите водачът на АБВ. От партията ще сезират прокуратурата и са пресметнали, че българската страна и „ Булгаргаз” са на големи загуби - единствено за 5 и 6 март загубата е 1 милион лв., на 4 март загубата е 400 000 лева, 3 март - 355 000 лева, на 1 и 2 март - по 125 000 лева

„ Да обясняваш от 12 февруари, че се готвиш за война и на 14 февруари да продадеш 77 500 мегаватчаса е закононарушение, за което министър-председателят не може да не е знаел, както и министърът на финансите. Смущаващо е, че министър-председателят подтиква сходни сделки”, заключи Румен Петков.

Несъстоялият се боен министър и понастоящем към този момент консултант на премиера Тодор Тагарев, в част от кариерата си, е бил консултант на министъра на защитата на Украйна, сподели още Петков. И насочи съвет към премиера да премисли решението си. „ Човек, който има директни задължения към бранша на сигурността на друга страна, да бъде консултант на българския министър-председател”, изясни Румен Петков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР