България и Австрия ще работят за утвърждаването на Дунавската стратегия

...
България и Австрия ще работят за утвърждаването на Дунавската стратегия
Коментари Харесай

Австрия подкрепя България за Шенген

България и Австрия ще работят за одобряването на Дунавската тактика на Европейски Съюз като действителен инструмент за поощряване на растежа, използването на високи екологични стандарти, икономическото и обществено доближаване в Централна и Източна Европа. Това беше общата позиция на президентите Румен Радев и Александър Ван дер Белен, които организираха среща през днешния ден във Виена. Българският държавен глава е на публично посещаване в Република Австрия по покана на федералния президент Александър Ван дер Белен.

През 2019 година се навършват 140 години от установяването на дипломатически връзки сред двете страни, а през днешния ден България и Австрия споделят общи позиции по редица тематики от дневния ред на Европейски Съюз и в границите на многостранното партньорство в Дунавския район.

Двамата президенти бяха единомислещи, че общите планове в района на река Дунав засягат 14 страни и 20 % от европейските жители и изискват дейна поддръжка от страна на Европейски Съюз, в това число основаването на финансов фонд за тяхната реализация. Очаква се тематиката да бъде сложена още веднъж във фокуса на европейския дневен ред при идното председателство на Съвета на Европейски Съюз от страна на Хърватия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР