България и Австрия ще работят за приемственост в политиките на

...
България и Австрия ще работят за приемственост в политиките на
Коментари Харесай

България и Австрия ще работят за приемственост в политиките на Европейския съюз

България и Австрия ще работят за последователност в политиките на Европейския съюз и по всички тематики от европейския дневен ред в границите на своите поредни ръководи на Съвета на Европейски Съюз. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и на федералния министър за Европа, интеграция и външни работи на Австрия лекар Карин Кнайсъл, които се срещнаха през днешния ден на „ Дондуков " 2, оповестяват от пресслужбата на президентството.

Европа е изправена пред голям брой външни и вътрешни провокации и това постанова общи решения и дейности във връзка с стабилността в прилежащите райони, миграционната рецесия и промяната на Дъблинския правилник, бюджета на Европейски Съюз след напускането на Англия, както и общия спор за бъдещето на Европа, беше очебийно на срещата. „ За България е от извънредно значение да бъде съхранен капацитетът на Кохезионната политика за страните от Източна Европа ", уточни още Румен Радев.

По време на срещата президентът открои значимото значение на Република Австрия като стопански и капиталов сътрудник на страната ни и прикани за следващо задълбочаване на двустранните връзки в областта на науката, образованието и културата.

Президентът Румен Радев поздрави министър Карин Кнайсъл във връзка рождения и ден.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР