България Хиляди германци ще идват да се лекуват в България

...
България Хиляди германци ще идват да се лекуват в България
Коментари Харесай

Хиляди германци ще идват да се лекуват в България

България Хиляди германци ще идват да се лекуват в България Германци към този момент ще могат да идват за водолечение и физиотерапия в България на разходи на немските здравни каси, написа " Дойче веле " 27 септември 2019, 17:39  Хиляди германци ще идват да се лекуват в България Източник: Архив на Vesti.bg
„ Исторически триумф в региона на здравния туризъм " - под това мото бе оповестена една конференция през днешния ден в София. И в действителност: пред българските центрове за водолечение се открива чудесната вероятност отсега нататък да посрещат хиляди германци на разходи на немските здравни каси.

Огромен капацитет

Над 70 милиона германци към този момент ще могат да идват за водолечение и физиотерапия в България на разходи на здравните си каси. На 19 септември Асоциацията на наложителните здравни каси и осигурителни фондове в Германия, Германо-българската индустриално-търговска камара и българският Съюз по балнеология и спа туризъм са подписали контракт за включването на България в листата със страни, в които здравните каси възвръщат разноските за водолечение и физиотерапия на своите членове-клиенти. Техният брой е към 73 милиона.

България е измежду страните с най-големи шансове да е желана дестинация за здравни туристи

Както се сподели на конференцията в София, по този метод България е сложена на картата на немската здравна промишленост, тъй като за пръв път става допустимо немски пациенти да получават водолечение в България на разходи на здравно-осигурителните каси в Германия. Разплащането ще се прави не от самите пациенти, а посредством система от контракти сред касите и обособените туроператори, които се занимават с балнеолечебен туризъм. На конференцията прозвуча и предизвестието, че в този момент България към този момент ще се конкурира с такива огромни и обичайни дестинации за водолечение като Германия, Франция, Италия, Швейцария, а също по този начин Чехия и Полша. Задължителните здравни каси в Германия финансират водолечение единствено в 14 страни.

Общо 26 български хотела дават отговор на европейските стандарти за водолечение, които важат за немските здравни каси. Засега разходи за водолечение и физиотерапия в България ще покриват 109-те наложителни здравни каси в Германия, само че през идващите месеци стартират договаряния и с към 90 немски частни здравни каси.

Милиони германци се възползват от тази опция

На днешната конференция, проведена от Германо-българската индустриална и комерсиална камара, се разбра още, че по линия на контракта се чака още през идната година към 5 000 германци да се възползват от новата опция. Специалистите обаче считат, че броят им ще бъде по-нисък - към 2 000.

Германските пациенти, които са наложително здравноосигурени, имат право един път на три години да се възползват от опцията за водолечение на разходи на касата. По данни на Асоциацията на немските здравни каси, всяка година милиони германци отиват на водолечение в чужбина.


Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Съседите избират такса „ сградна апаратура “  1 Кристалина Георгиева - българката, отпред на МВФ  1 За какво да внимаваме при изявлението за работа  1 Без спомагателен отпуск за майките у нас --> Пaрите ни  Съседите избират такса „ сградна апаратура “ Съседите избират такса „ сградна апаратура “  Кристалина Георгиева - българката, отпред на МВФ Кристалина Георгиева - българката, отпред на МВФ  За какво да внимаваме при изявлението за работа За какво да внимаваме при изявлението за работа  Без спомагателен отпуск за майките у нас Без спомагателен отпуск за майките у нас Не пропускай  Двойнственият живот на шпионина Ким Филби Двойнственият живот на шпионина Ким Филби  <br> Кой печели от електрическите автомобили <br>
Кой печели от електрическите автомобили
 <br> <strong> Звездни двойки, </strong> за които разликата във възрастта не е от голяма важност <br>
Звездни двойки, за които разликата във възрастта не е от голяма важност
 <br> Откриха, обикаляща към алено джудже <br>
Откриха, обикаляща към алено джудже
Последни  Хиляди германци ще идват да се лекуват в България Хиляди германци ще идват да се лекуват в България  Печели ли страната от златодобива у нас и какъв е общественият резултат Печели ли страната от златодобива у нас и какъв е...  Разследват здравна сестра за кражба от умрял пациент Разследват здравна сестра за кражба от умрял...  Имунитет ми дай и повече не ме мъчи!
Създадено за Шуслерови соли
Имунитет ми дай и повече не ме мъчи!  Доналд Тръмп Импийчмънтът е неточност, Тръмп ще излезе...  <p><strong>Новите библиотеки</strong> - съвременни, просторни и цялостни с хора</p> Новите библиотеки - съвременни, просторни и цялостни с хора  БНР Светослав Костов: Няма да подам оставка  Кейтлин Луск ще пее във филм-концерта „ Lord of the Rings: Завръщането на краля “ Кейтлин Луск ще пее във филм-концерта „ Lord of the...  <p>Хари по стъпките на Даяна &ndash; <strong>премина през минно поле</strong></p> Хари по стъпките на Даяна – мина през минно...  <p><strong>Джей Ло и Шакира</strong> приготвят специфична изненада</p> Джей Ло и Шакира приготвят специфична изненада  Колективна оставка на медицинските сестри и част от лекарите в болничното заведение в Карлово Колективна оставка на медицинските сестри и част от...  Samsung Galaxy Note10 Samsung Galaxy Note10 дефинира визиите за мощност  Ема Хопкинс Посланикът на Англия за Брекзит и банкрута на...  Разходка до Пловдив - за епископската базилика на Филипопол Разходка до Пловдив - за епископската базилика на...  <p><strong>&bdquo;И в мирен захлас чака тя&hellip;&ldquo;</strong>: Иван Лазаров и българското изкуство от предишния век</p> „ И в мирен захлас чака тя… “: Иван...  Кои са участниците в Акселератора на ПРОМЯНАТА 2019 Кои са участниците в Акселератора на ПРОМЯНАТА 2019  <p>Факти за <strong>рожденика Гугъл</strong>, които не знаете&nbsp;</p> Факти за рожденика Google, които не знаете  Пожар в Пожар в " Дунарит ", евакуация поради заплаха от гърмеж  Старт на предизборната акция, гласоподаваха смяна за дребните обитаеми места Старт на предизборната акция, гласоподаваха смяна за...  Селин Дион Селин Дион отговори на всички, критикуващи тялото ѝ Всичко от през днешния ден Виц на деня Катаджия стопира чисто ново порше и споделя на лидера: - Направихте нарушаване и би трябвало да платите санкцията! - Нямам пари, заплатата ми е 200 лв......… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Германската пенсионерка, която сбъдна Германската пенсионерка, която сбъдна " българската си фантазия "  Грета Тунберг: Хората страдат, умират, екосистеми се разрушават  Пациент на кардиолога с 57 хиляди лева заплата: Трябва да бъде наказан  Вижте неписаната история на България в фотоси  Честваме 111 години самостоятелна България  Старата обич наслойка не хваща: среща след 75 години Водещи вести  Пожар в Пожар в " Дунарит ", евакуация поради заплаха от гърмеж  БНР Съвет за електронни медии изиска оставката на шефа на БНР  Жертви и ранени в Истанбул, над 100 труса, оповестена е паника Жертви и ранени в Истанбул, над 100 труса, оповестена е паника  Колективна оставка на медицинските сестри и част от лекарите в болничното заведение в Карлово Колективна оставка на медицинските сестри и част от лекарите в болничното заведение в Карлово  Доналд Тръмп " Ню Йорк Таймс ": Импийчмънтът е неточност, Тръмп ще излезе победител  Разследват здравна сестра за кражба от умрял пациент Разследват здравна сестра за кражба от умрял пациент  Ина Николова и Весела Данчева " Голямата полезност, която имаме е животът ни. А той се движи напред "  <p>Хари по стъпките на Даяна &ndash; <strong>премина през минно поле</strong></p> Хари по стъпките на Даяна - мина през минно поле  <p>Най-добрите фотоси за <strong>проблемите на околната среда</strong></p> Най-добрите фотоси за проблемите на околната среда  Печели ли страната от златодобива у нас и какъв е общественият резултат Печели ли страната от златодобива у нас и какъв е общественият резултат  Имунитет ми дай и повече не ме мъчи! Имунитет ми дай и повече не ме мъчи!  Кейтлин Луск ще пее във филм-концерта „ Lord of the Rings: Завръщането на краля “ Кейтлин Луск ще пее във филм-концерта „ Lord of the Rings: Завръщането на краля “  <p><strong>Джей Ло и Шакира</strong> приготвят специфична изненада</p> Джей Ло и Шакира приготвят специфична изненада
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР