България гостува на Украйна тази вечер в 19:30 часа. Двете

...
България гостува на Украйна тази вечер в 19:30 часа. Двете
Коментари Харесай

България излиза за честта си с променен състав в Одеса

България гостува на Украйна довечера в 19:30 часа. Двете селекции ще излязат в другарски мач в Одеса. Срещата е добра опция за Ясен Петров да направи някои опити, както с избора на състав, по този начин и в тактическо отношение. Мачът другояче няма прекомерно огромна стойност и резултатът няма изключително значение.

България сподели някои хубави неща в последно време, само че имаше и едно огромно отчаяние. То пристигна в гостуването на Литва (1:3), което дефинитивно постави завършек на очакванията ни за класиране на Световно състезание. Все отново тимът постави завършек на серията си без победа, записвайки цели 3 в последните си 4 публични мача - квалификацията с Литва в София (1:0), приятелския мач с Грузия (4:1) и последната подготовка със Северна Ирландия (2:1). Към това би трябвало да прибавим и влиятелното тъждество с европейския първенец Италия (1:1).
 Светослав Вуцов пред дебют за националния тим на България
Светослав Вуцов пред дебют за националния тим на България

Ето избраниците на Ясен Петров съгласно Българска телеграфна агенция

Националният ни тим към момента няма победа над Украйна в досегашните конфликти сред двата отбора. Те са изиграли 5 мача, като всички са контроли. Украинците имат 3 триумфа, а 2 срещи са приключили наедно.

Селекционерът Ясен Петров ненапълно е заставен да направи промени в състава си поради травмите на Георги Костадинов, Георги Йомов, Петър Витанов и Васил Божиков. Очаква се дебют с екипа на националния тим да направи вратарят Светослав Вуцов, а пред него в отбрана се чака да има още един дебютант в лицето на Едисон Йорданов на десния бек. В центъра на отбраната ще работят Кристиан Димитров и Петко Христов, а отляво ще бъде Димитър Велковски.

Близнаците Борислав и Радослав Цоневи ще си партнират в ролята на опорни полузащитници, а Тодор Неделев ще работи в по-предни позиции като плеймейкър. Станислав Иванов и Радослав Кирилов ще бъдат на двете крила, а офанзивата ще води Кирил Десподов.
 Селекционерът на Украйна: Мачът с България е доста значим за нас
Селекционерът на Украйна: Мачът с България е доста значим за нас

" Дано се радваме на огромна поддръжка в Одеса "

Украйна пък към момента няма загуба, откогато отборът бе стихотворец от селекционера Олександър Петраков. Той обаче не може да се похвали и с изключително впечатляващи резултати, като има единствено 1 победа и 4 равенства. Затова за домакините мачът сякаш е по-голям. Те се надяват на елементарен и безапелационен триумф, който да им даде самочувствие преди решителния конфликт с Босна и Херцеговина от последния кръг на квалификациите.

Очаква се Украйна да излезе в състав Пятов под рамката и пред него триото Забарни, Кривцов и Матвиенко. Тимчук и Собол ще бъдат халф-бековете, а Степаненко и Шапаренко ще си партнират в средата на терена. Ярмоленко, Яремчук и Зинченко пък ще са подлото трио в предни позиции.

Вероятни сформира:

Украйна: Пятов, Забарни, Кривцов, Матвиенко, Тимчук, Собол, Степаненко, Шапаренко, Ярмоленко, Яремчук, Зинченко

България: Вуцов, Йорданов, Димитров, П. Христов, Велковски, Б. Цонев, Р. Цонев, Неделев, Иванов, Кирилов, Десподов
 България U19 започва със загуба битката си за присъединяване на Евро 2022
България U19 започва със загуба битката си за присъединяване на Евро 2022

" Лъвчетата " на Ангел Стойков изгубиха с 0:2 от Босна и Херцеговина
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР