България гласува на редовни парламентарни избори. След вота ще бъде

...
България гласува на редовни парламентарни избори. След вота ще бъде
Коментари Харесай

България избира новите депутати

България гласоподава на постоянни парламентарни избори. След вота ще бъде образувано новото, 45-о Народно заседание и ще бъде препоръчано ново държавно управление. Днешните избори са по-особени, тъй като за първи път избор у нас се организира в условия на пандемия.

Страната е разграничена на 31 многомандатни изборни региона. В борбата влизат 30 партии и обединения. 6895 претенденти се борят за 240 депутатски банки. По предварителни описи право на глас имат малко над 6 732 000 души.

На тези избори сънародниците ни в чужбина ще гласоподават в рекорден брой секции – 465. Там вотът ще бъде единствено с хартиени бюлетини, само че у нас в 9398 секции гласоподавателите ще могат да избират по какъв начин да упражнят правото си на избор - с хартия или с машина.

Изборните секции у нас отвариха тъкмо в 7.00 ч. и ще одобряват гласуващи до 20.00 ч. Ако тогава пред някоя секция към момента има чакащи, членовете на комисията би трябвало да съберат персоналните им карти и да им разрешат да гласоподават, само че не по-късно от 21.00 ч.

Заради COVID-19 се наложи имунизация на членовете на изборните секции. Разрешено бе и гласуването на карантинирани българи с мобилна урна.

В цялата страна ще има засилени ограничения за сигурност. Ще се следи за носенето на маски. Всички участници в изборния развой ще бъдат снабдени с защитни маски и дезинфектанти.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР