България гласува! Избираме нашите 17 представители в бъдещия Европейски парламент.

...
България гласува! Избираме нашите 17 представители в бъдещия Европейски парламент.
Коментари Харесай

България гласува!

България гласоподава! Избираме нашите 17 представители в бъдещия Европейски парламент. Гласуването стартира в 7.00 ч. и ще приключи в 20.00 ч. Ако към момента има чакащи гласоподаватели пред секциите, изборният ден може да се удължи в съответната секция, само че най-късно до 21.00 ч. 

6 355 633 са българските жители, които имат право на глас на евровота. Секциите съгласно последната информация са 11 661. Машини за гласоподаване ще има в общо 3000 секции в страната, като гласоподавателят самичък ще избира дали да гласоподава с тях или по общоприетия метод - с хартиена бюлетина.

Бюлетината за евроизборите има две графи. В първата - с номера от 1 до 27 са подредени съгласно жребия партиите, обединенията и самостоятелните претенденти. Последното 28-мо квадратче е за опцията " не поддържам никого ", която беше въведена през 2016 година Вдясно в кръгчета от 101 до 117 се означават преференциите за даден претендент. И на тези избори означаваме със наследник химикал нашия избор с " Х " или `V ". 

На тези избори вземат участие 318 претенденти от 13 партии, 8 обединения, и шест самостоятелни претенденти. Сред претендентите за евродепутати има един жител на Нидерландия и един на Унгария. Получените гласове и разпределението на мандатите сред партиите и обединенията ще бъдат оповестени най-късно три дни след края на изборния ден, т.е. до 29 май.

Българите в чужбина ще могат да гласоподават на евроизборите в 191 секции в 64 страни. Най-много секции ще има във Англия и Германия - по 24. Следват Испания с 16 и Гърция с 13. Българите, които са в чужбина през днешния ден, могат да гласоподават в някоя от секциите, като покажат документ за идентичност и попълнят декларация, че не са дали своят вот другаде на тези избори.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР