България Гешев: Системата за разпределение на делата е пробита Има

...
България Гешев: Системата за разпределение на делата е пробита Има
Коментари Харесай

Гешев: Системата за разпределение на делата е пробита

България Гешев: Системата за систематизиране на делата е пробита „ Има съответни установени опити за операция ”, съобщи основният прокурор на България  Надежда Неменски 5 април 2020, 13:46  Гешев: Системата за систематизиране на делата е пробита Източник: БГНЕС
бразувано е досъдебно произвеждане за компютърно закононарушение от СГП по сигнал от шестима членове на Висш съдебен съвет, пет от които членове на съдийска гилдия. В одита има съществени подозрения, че системата за инцидентно систематизиране на делата е пробита. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев пред БНР.

„ По това, което чета няма разлика сред тази система, въведена през 2015 година и предходната. Всеки може да се запознае с протоколите от съвещанията на Висш съдебен съвет и да види какъв напън и лобиране има от тогавашния министър на правораздаването, Калпакчиев и други хора да се вкара тъкмо тази система, като се извеждат причини, че предходната е недействаща и се съдържа пробив в нея. Пробиви, които има в този момент и при тази система”, добави Гешев и акцентира, че ситуацията е трагично.

Гешев: Това е като ковид в правосъдната система

„ Има съответни установени опити за операция .

Заданието, което Висш съдебен съвет е сложил пред одиторската компания е да ревизира осведомителната сигурност в системата”, изясни Гешев.

„ Този случай е сериозен срив в доверието на жителите към делата. Как да имаш доверие откакто системата за инцидентно систематизиране е смешна. Необяснимо е на какво се дължи тази голяма опозиция, която Лозан Панов и няколко дами, гравитиращи към него при започване на 2019 година оказват и се пробват да предотвратят този ИТ одит, който към този момент се организира и експертизата върху системата за систематизиране на делата”, акцентира Гешев.

„ Нямам никакви терзания да запитвам Панов всичко” ,

сподели Гешев. „ Надявам се в четвъртък на съвещанието да се види кой какво мнение ще застъпи. Не се тормозя от Лозан Панов, може би той ще отговори на въпроса ми”, разяснява Гешев.

Как българската и американската прокуратура се оказаха с идентични ограничения в битката с...

Доказателствата от досъдебното произвеждане ще оповестим на цялото общество, този проблем може да засегне десетки хиляди жители и техните имуществени и неимуществени ползи. Ще уведомим и Европейска комисия, означи още основният прокурор.

„ Тази внедрена от тях през 2015 година система е може би по-лоша от предходната и се запитвам за какво е бил този напън

за тази система, нямам пояснение. Защо 5 години една компания поддържа тази система без пари. Търговска компания се явява човеколюбец, това може би е първият подобен случай в правосъдната система”, разяснява още Гешев.

„ Дошло е времето този проблем да се реши по безапелационен метод. Как да имаме доверие в правосъдната власт в случай, че може всеки един проблем да бъде решен по неправдив начин”, попита реторично Гешев. „ Възложих одит на тази система още с встъпването ми в служба, допускам отчетът ще е подготвен идната седмица”, изясни още той.

Гешев: Ние сме в обстановка на война

Във връзка с ковид и с инспекциите за далавера на цените, Гешев сподели, че на Агенция „ Митници “ е предоставено да се ревизират данъчните хранилища, тъй като може би над 4 млн. тона алкохол се задържат, което води до скок на цените на дезинфектантите. Извършваме масирани инспекции, сподели основният прокурор.

За съдията от Върховен административен съд инфектиран с ковид ,

Гешев разяснява, че не престават да работят. „ Засега нямаме данни за инфектирани чиновници и магистрати. Аз един път съм се изследвал. Засега тестът ми е негативна. През тази пандемия е ясно, че всички ще минем по един или различен метод, тъй като е от рода на грипа. Въпросът е да не стане накуп”, сподели още Гешев.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Надежда Неменски Източник: система каузи систематизиране Иван Гешев .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Кои хора чакат да се замогнат в рецесията  1 Отварят нови офиси за регистрация на безработни  1 За какво плащаме повече в изключителното състояние  1 Рекордно ниски лихви по заемите --> Пaрите ни  Кои хора чакат да се замогнат в рецесията Кои хора чакат да се замогнат в рецесията  Отварят нови офиси за регистрация на безработни Отварят нови офиси за регистрация на безработни  За какво плащаме повече в изключителното състояние За какво плащаме повече в изключителното състояние  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Починалите от ковид в България станаха 12 - Теми в развиване | Vesti.bg Починалите от ковид в България станаха 12 - Теми в развиване | Vesti.bg  <br> Доказателството, че <strong> коронавирусът </strong> няма по какъв начин да е <strong> основан </strong> в <strong> лаборатория </strong> <br>
Доказателството, че коронавирусът няма по какъв начин да е основан в лаборатория
 Невероятните изгоди за здравето от синапа Невероятните изгоди за здравето от синапа  <br> Пореден връх на Tesla <br>
Пореден връх на Tesla
Последни  Иван Гешев Гешев: Системата за систематизиране на делата е пробита  <p>Предлагат понижаване на санкциите от 5000 на 1000 лева.</p> Предлагат понижаване на санкциите от 5000 на 1000 лева  <p>Близо 16 хиляди теста за COVID-19 са направени в България</p> Близо 16 хиляди теста за COVID-19 са направени в България  <p>Италиански доктор: <strong>Коронавирусът визира всички органи</strong></p> Италиански доктор: Коронавирусът визира всички органи  Ива Стоянова Ива Стоянова: Служителите на NOVA стартират акция за...  Румен Гечев Румен Гечев: Генерал Мутафчийски не ми е шеф  <p>Японски художник кара камъните да оживеят</p> Японски художник кара камъните да оживеят  Фрида Кало и Диего Ривера Разходете се в къщата на Фрида Кало  <p>Дъжд и вятър, по кое време ще се затопли</p> Дъжд и вятър, по кое време ще се затопли  Генерал Венцислав Мутафчийски 522 са инфектираните с COVID-19 у нас, още една жертва  Доналд Тръмп Доналд Тръмп: Ще има доста гибел  Професор Николай Габровски Проф. Габровски: Никой не е задоволително квалифициран за...  <p>Борисов и Нетаняху разискаха ограничения против коронавируса</p> Борисов и Нетаняху разискаха ограничения против ковид  <p>Блокада на цялостен квартал в Пещера</p> Блокада на цялостен квартал в Пещера  <p>Близо 40 хиляди души, инфектирани с COVID-19, са в сериозно състояние</p> Близо 40 хиляди души, инфектирани с COVID-19, са в сериозно...  <p>Атака с нож във Франция, има жертви и ранени</p> Атака с нож във Франция, има жертви и ранени  <p>Заразените с ковид у нас към този момент са над 500</p> Заразените с ковид у нас към този момент са над 500  Лудогорец Лудогорец започва огромна антикризисна стратегия  <p>СЗО: Коронавирусът нападна все по-млади хора</p> СЗО: Коронавирусът нападна все по-млади хора  <p>Тонове храна се изхвърлят поради коронавируса</p> Тонове храна се изхвърлят поради ковид Всичко от през днешния ден Виц на деня Пияница се връща вкъщи и чука на вратата. Жена му пита: - Васко, ти ли си? Зад вратата мълчат. - Васко, ти ли си?… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Българката, разкрила пред света историята на София  Коронавирусът отвори вратата за тоталния надзор Коронавирусът отвори вратата за тоталния надзор  Кирил Ананиев: Отменям заповедта за маските  За Ковид-19: Разказва един българин в Мадрид  Бразилия не взема ограничения: COVID-19 бил медийна нервност  Баба Тонка - майката на бунтовниците, която живее в името на свободата Водещи вести  Генерал Венцислав Мутафчийски 522 са инфектираните с COVID-19 у нас, още една жертва  Ива Стоянова Ива Стоянова: Служителите на NOVA стартират акция за дарения в помощ на нуждаещите се  <p>Италиански доктор: <strong>Коронавирусът визира всички органи</strong></p> Италиански доктор: Коронавирусът визира всички органи  Румен Гечев Румен Гечев: Генерал Мутафчийски не ми е шеф  <p>Предлагат понижаване на санкциите от 5000 на 1000 лева.</p> Предлагат понижаване на санкциите от 5000 на 1000 лева  Доналд Тръмп Доналд Тръмп: Ще има доста гибел  Фрида Кало и Диего Ривера Разходете се в къщата на Фрида Кало  <p>Дъжд и вятър, по кое време ще се затопли</p> Дъжд и вятър, по кое време ще се затопли  <p>СЗО: Коронавирусът нападна все по-млади хора</p> СЗО: Коронавирусът нападна все по-млади хора  <p>Пандемия от ковид: признателност за героите (снимки)</p>
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР