България ГЕРБ: Няма да има избори, БСП: Ще сваляме кабинета

...
България ГЕРБ: Няма да има избори, БСП: Ще сваляме кабинета
Коментари Харесай

ГЕРБ: Няма да има избори, БСП: Ще сваляме кабинета

България ГЕРБ: Няма да има избори, Българска социалистическа партия: Ще смъкваме кабинета Първата сесия на Народното събрание за 2020 година стартира с изострен конфликт на заявления от парламентарната естрада  Николай Киров 15 януари 2020, 11:39  ГЕРБ: Няма да има избори, Българска социалистическа партия: Ще смъкваме кабинета Източник: БГНЕС
ази година няма да има предварителни избори, разгласи в декларация от трибуната на Народното събрание ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

„ И през тази сесия парламентарната група на ГЕРБ ще продължи да поддържа държавното управление и да работи за осъществяване на програмата на ръководещото болшинство. Тази наша позиция не е самоцелна. Тя е израз на уговорката ни да продължим да бъдем фактор на непоклатимост в българската политика и генератор за развиване на България. Предстои ни година, в която няма да бъдат провеждани избори. През отминалата 2019 година в границите на два избора българските жители ясно демонстрираха, че желаят смяна и развиване, само че не през радикализъм и гражданска война, а през разсъдък и честност. Затова през тази година няма да има предварителни избори”, сподели Дариткова.

Тя уточни, че оттатък напрежението на предизборните акции през 2020 година може да се реализира политическо единодушие по дълготрайни цели за българското общество и да се направи по този начин, че осъществяването им да не зависи от едно или друго ръководство.

„ Надявам се, че водната рецесия в Перник ще се трансформира във опция за промени”, добави Дариткова.

Българска социалистическа партия ще смъква държавното управление

„ Българска социалистическа партия работи за събаряне на този кабинет и на това управление”, разгласи пък от парламентарната естрада водачът на социалистите Корнелия Нинова в първата сесия на Народното събрание за 2020 година

„ Не вярвайте на неистини, че Българска социалистическа партия влиза в сделки и задкулисие за крепене на това държавно управление, ние работим за събаряне на този кабинет и на това управление”, акцентира Нинова и прикани опозиционните партии в и отвън Народното събрание да работят дружно против ръководещите.

„ Близо половин милион българи са на воден режим, три пъти за 10 години се покачиха цените на водата, България е превърната в бунище на света”, сподели Нинова и добави, че интернационалната и българската мафия печелят „ смъртоносни пари за сметка здравето на българския народ пред погледа, а може би и в съучастието, съдейки по последните дейности на прокуратурата, с българските власти”.

„ Тол системата е отсрочена още веднъж и е на път да се провали, завърна се чумата по свинете, унищожава се цялостен бранш от отглеждането на животни, предизвестяват, че ще пораства цената на хляба, в доста общини се усилиха локалните данъци”, продължи Нинова и упрекна ръководещите в корупция.

„ При всеки протест министър-председателят си заплаща такса „ спокойствие” с парите на хората, с цел да резервира властта”, счита Нинова. Тя добави, че Българска социалистическа партия е опция на ГЕРБ.

Движение за права и свободи: ГЕРБ няма с какво повече да се оправдава

„ Крайно време е да се каже ясно, че ГЕРБ няма с какво повече да се оправдава. От 10 години са на власт и днешните проблеми тежки и съществени пред цялото общество се дължат само и единствено на ГЕРБ”, сподели в декларация от парламентарната естрада ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

В изявлението си той уточни, че началото на годината е време за равносметка и оценка и регистрира, че всички въпроси, значими за българските жители, би трябвало да намерят решение.

„ Проблемите би трябвало да бъдат решени в доста къс период и то преди да е настъпила парламентарната рецесия. Тежките рецесии при започване на този политически сезон са задоволително съществени, с цел да няма никой илюзията, че нещата могат да продължат по същия начин”, предизвести Карадайъ и уточни проблемите във водния бранш и в опазването на здравето.

„ Тези бомби са авансово заложени заради отвод от промени и поради модела на властта - без ясна визия и приоритети”, счита Карадайъ.

По думите му в последните 10 години властта се упражнява в решение на съответни проблеми на пожар на правилото „ проба-грешка”, което закономерно водело до рецесия.

Карадайъ моли към народните представители 2020 година да бъде превърната в година на консенсус по политическите и икономическите цели на България. „ Нека всички бъдем на висотата на своите отговорности”.

„ Обединени патриоти”: Социализация на маргинализираните цигански общности

„ В началото на тази пленарна сесия заявяваме - безспорен приоритет за нас ще бъдат тематиките, свързани със социализация на маргинализираните цигански общности. Затова е нужно да се одобри и нова идея. Чакаме тази идея и я пожелаваме от Министерски съвет”, съобщи в декларация съпредседателят на парламентарната група на „ Обединени патриоти” Искрен Веселинов.

„ Водната рецесия в Перник очевидно е признакът, под който ще мине това първо съвещание и тя разрешава на всички да демонстрират угриженост и всички да експонират тематиката за чиста вода, чист въздух и така нататък Водата е значима тематика, въздухът също. Има и други сходни значими тематики. За „ Обединени патриоти” най-важната е общество ли сме, единна нация ли сме или обществената съсипия и умишленото окалване и принизяване на институциите към този момент дава своите отровни плодове и ни трансформира в общ брой от мразещи се хора. Всички са приковали взор в Перник, неотдавна и народът си има умишлен общоприет провинен. Истината е, че виновниците са десетки”, добави Веселинов.

Той уточни, че въвеждането на военно образование в учебните заведения също остава приоритет за парламентарната група, както и противодействието на битовата престъпност. От „ Обединени патриоти” ще желаят и промени в Наказателния кодекс.

Воля: Градивна съпротива

„ Воля” направи поръчка, че ще продължи да бъде градивна съпротива в 44-ото Народно събрание”, съобщи депутатът Боряна Георгиева в декларация за новия политически сезон.

Тя прикани да се изработят тези закон, които ще подобрят живота на българските жители.

Нейният сътрудник Пламен Христов пък разгласи, че „ Воля” няма да взе участие в дебатите и гласуването на нов министър на околната среда и водите.

„ На първо място схемата на разделяне на министерства на наши и ваши демонстрира, че е сбъркана”, сподели Христов. „ Ние сме срещу правилото да се търси пост на някой наш човек, без значение дали е сръчен, или не, вместо да се слагат най-подходящите хора. Колеги, от Вътрешна македонска революционна организация най-хубавият ви експерт в екоресора е в ареста, това приказва доста за подбора на кадрите”.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Николай Киров Източник: политика .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар  1 Входът избира такса „ сградна апаратура “  1 С какъв брой нараства билетът за рейс поради новите тол такси  1 Кметът на София дефинира повдигането на налозите за заслужено  1 Ръст и в цената на саламите --> Пaрите ни  Входът избира такса „ сградна апаратура “ Входът избира такса „ сградна апаратура “  С какъв брой нараства билетът за рейс поради новите тол такси С какъв брой нараства билетът за рейс поради новите тол такси  Кметът на София дефинира повдигането на налозите за заслужено Кметът на София дефинира повдигането на налозите за заслужено  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Щетите след гърмежа в блока във Варна (СНИМКИ) Щетите след гърмежа в блока във Варна (СНИМКИ)  <br> Мелания с палто за <strong> хиляди долари </strong> (СНИМКИ) <br>
Мелания с палто за хиляди долари (СНИМКИ)
 <br> Ето ги - <strong> 10 най-красиви мъже в света </strong> <br>
Ето ги - 10 най-красиви мъже в света
 <br> Венера в Риби – дълбоките води на <strong> </strong> <br>
Венера в Риби – дълбоките води на
Последни  Емил Димитров Емил Димитров - Ревизоро е новият министър на околната...  <p><strong>32 години</strong> обич: <strong>Том </strong>Ханкс и <strong>Рита </strong>Уилсън</p> 32 години обич: Том Ханкс и Рита Уилсън  ГЕРБ: Няма да има избори, Българска социалистическа партия: Ще смъкваме кабинета ГЕРБ: Няма да има избори, Българска социалистическа партия: Ще смъкваме кабинета  Перник в митинг поради водната рецесия Регионална инспекция за опазване на околната среда: Въздухът в Перник е токсичен  Разбиха група за имотни измами в София Разбиха група за имотни измами в София  Блокираха входовете и изходите на Бургас Блокираха входовете и изходите на Бургас  Тир се прекатурна на Тир се прекатурна на " Хемус ", водачът е в болница  <p>Честито! <strong>Енджи Касабие</strong> стана майка</p> Честито! Енджи Касабие стана майка  Огромен скок в цените на месото, далавера ли е Огромен скок в цените на месото, далавера ли е  Катастрофа блокира бул. Катастрофа блокира бул. " Брюксел "  Снимка: БГНЕС Прах и пепел след изригването на вулкана Таал  <p><strong>Били Айлиш</strong> ще извършва песента към кино лентата <span style= Били Айлиш ще извършва песента към кино лентата „ Джеймс...  Васил Велев, ръководител на УС на АИКБ Васил Велев: В българската енергетика има триглав дракон  <p>Никол и Том Евънс - една <span style= Никол и Том Евънс - една доста секси двойка във фитнеса  Касем Солеймани Съединени американски щати: Солеймани възнамерявал офанзиви и в България ...  Ново развиване с търсения за гърмежа на блок във Варна Ново развиване с търсения за гърмежа на блок във Варна  Смъртта на това момиче шокира Китай Смъртта на това момиче шокира Китай  VW ID.3 First Edition Надпреварата при е-колите се придвижва в Европа  Подпалиха къщата на юрист в Ихтиман Подпалиха къщата на юрист в Ихтиман  <p>10 навика, с които ще преобразиш живота си</p> 10 навика, с които ще преобразиш живота си Всичко от през днешния ден Виц на деня - Моята жена твърди, че всички мъже са идиоти! - Лъже! Ето аз да вземем за пример съм ерген... Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  След Брекзит Англия се готви за Мегзит  Българи сътвориха вълшебна багра, която трансформира всяка стена в бяла дъска  Българска акушерка:  Българин е един от най-хубавите каскадьори в Холивуд  Революция във Финландия, 6-часов работен ден, 4 -дневна седмица Революция във Финландия, 6-часов работен ден, 4 -дневна седмица  Клои Кардашиян разяснява фотография на Преслава разяснява фотография на Водещи вести  Касем Солеймани Съединени американски щати: Солеймани възнамерявал офанзиви отвън Близкия Изток, в това число и в България  Ново развиване с търсения за гърмежа на блок във Варна Ново развиване с търсения за гърмежа на блок във Варна  Огромен скок в цените на месото, далавера ли е Огромен скок в цените на месото, далавера ли е  Васил Велев, ръководител на УС на АИКБ Васил Велев: В българската енергетика има триглав дракон  Тир се прекатурна на Тир се прекатурна на " Хемус ", водачът е в болница  <p>Честито! <strong>Енджи Касабие</strong> стана майка</p> Честито! Енджи Касабие стана майка  Мони Демиров Актоьр в Съединени американски щати и модел в Азия - Мони Демиров
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР