България, Гърция и Румъния трябва да помогнат на Сърбия за

...
България, Гърция и Румъния трябва да помогнат на Сърбия за
Коментари Харесай

Борисов: България, Гърция и Румъния трябва да помогнат на Сърбия за ЕС

България, Гърция и Румъния би трябвало да оказват помощ на Сърбия за влизане в Европейския съюз (ЕС). Това сподели министърът-председателят Бойко Борисов след срещата в Съвета за съдействие на високо ниво сред Сърбия, България, Гърция и Румъния.

Четиристранната среща на балканските водачи се организира в Букурещ. Премиерът на Румъния Виорика Дънчила беше хазаин на министър председателите на Гърция и на България Алексис Ципрас и Бойко Борисов и на президента на Сърбия Александър Вучич.

" Трябва да бъдем едно огромно семейство на Балканите ", сподели Борисов. Той поздрави премиера Вучич за осъществените сполучливи политики в региона на присъединението на Сърбия към Европейски Съюз. Всички регистрираха, че страната има към момента дълъг път, който би трябвало да извърви, само че присъединението на Сърбия към Европейския съюз ще бъде от изгода за всички страни.

Държавните и държавни ръководители на четирите страни разискаха развиването на общите инфраструктурни планове в подтекста на свързаността на Балканите, сигурността и стабилността в района.

Освен разискваните инфраструктурни планове, министър-председателите и президентът разискаха и свързаността на Румъния, Сърбия, Гърция и България във връзка с пристанищната инфраструктура.

" Балканите могат да бъдат доста проспериращо място и като туризъм, и като стопанска система. Която и страна на Балканите да има проблем, той постоянно е общ. Ние желаеме инфраструктура, желаеме пристанища, желаеме съгласуваност, желаеме да напреднем в стопански проект ", сподели още Борисов.

Сръбският президент даде поръчка, че желае Сърбия да бъде идната държава-членка на Европейски Съюз. Александър Вучич получи поддръжката, както на Гърция, по този начин и на Румъния.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР