България Фабрика във фалит, стотици работници остават без домове Въпреки

...
България Фабрика във фалит, стотици работници остават без домове Въпреки
Коментари Харесай

Фабрика във фалит, стотици работници остават без домове

България Фабрика във банкрут, стотици служащи остават без домове Въпреки че процедурата по неплатежоспособност още не е завършила, Национална агенция за приходите към този момент разгласи за обмен няколко парцела  Николай Киров 8 ноември 2019, 12:26  Фабрика във банкрут, стотици служащи остават без домове
Фабрика във банкрут, стотици служащи остават без домове
 Въоръжен обир в банка
Въоръжен обир в банка
 Горанов изясни за какво България е най-бедната в Европейски Съюз
Горанов изясни за какво България е най-бедната в Европейски Съюз
 Григор Димитров: Олимпийските игри не са ми цел
Григор Димитров: Олимпийските игри не са ми цел
 Що за телевизия прави Слави - самоуверен човек в политически смисъл
Що за телевизия прави Слави - самоуверен човек в политически смисъл
 Защо Радев върна избора на Гешев за основен прокурор
Защо Радев върна избора на Гешев за основен прокурор
 Версията на майката за децата на Чавдар Георгиев, в Норвегия ли ще ги върнат
Версията на майката за децата на Чавдар Георгиев, в Норвегия ли ще ги върнат
 Инцидент с рейс край Шипка
Инцидент с рейс край Шипка

овече от 280 индивида в Русе могат да останат без жилища, в случай че кредиторите на банкрутиралата захарна фабрика продадат ведомствените парцели, оповестява NOVA.

С парите от продажбата на недвижимата благосъстоятелност би трябвало да се погасят отговорности на фабриката от 18 млн. лв.. Въпреки че процедурата по неплатежоспособност още не е завършила, Национална агенция за приходите към този момент разгласи за обмен няколко парцела. Този факт ускорява страховете на хората.

Фабриката не работи от 10 години. На терена на завода всичко е разпродадено. Сградите са разрушени, като се изключи 100-годишните жилищни здания.

Една от пострадалите изясни в ефира на „ Здравей, България”, че синдикът на компанията Георги Чолаков е заречен да се даде опция на наемателите да закупят жилищата, в които живеят на преференциални цени.

„ В един миг обаче се оказва, че 4 жилища към този момент се продават в Национална агенция за приходите и тези хора остават на улицата”, съобщи тя.

„ Директно се разгласи търг. Всеки може да пристигна на оглед и да има искания към нашето жилище”, разяснява друга жена, която живее чартърен във ведомствен парцел от 17 години.

В същото време банките отхвърлят ипотечни заеми за въпросните здания, защото са доста остарели.

„ Служителите имат опция да закупят въпросните жилища. Но тук не става въпрос това да стане на преференциални цени, а за различен ред за продажба. Жилищата първо се оферират на наемателите. Те не се продават по Търговския закон. Продажбата може да се реализира до 6 месеца след откриването на производството по неплатежоспособност. Всички жилища, които до 20 ноември не се осребрят по реда на Данъчно - осигурителния процесуален кодекс, ще бъдат препоръчани в произвеждане по несъстоятелност”, изясни синдикът Георги Чолаков.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Николай Киров Източник: Русе .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
2 коментара  1 Как може да се избави пазарът на труда  1 Пловдив гони София по приходи  1 Ще има ли коледни добавки за пенсионерите  1 За кои пътища ще се заплаща тол такса (Вижте картата) --> Пaрите ни  Как може да се избави пазарът на труда Как може да се избави пазарът на труда  Пловдив гони София по приходи Пловдив гони София по приходи  Ще има ли коледни добавки за пенсионерите Ще има ли коледни добавки за пенсионерите  За кои пътища ще се заплаща тол такса (Вижте картата) За кои пътища ще се заплаща тол такса (Вижте картата) Не пропускай  <br> Макрон: Европа е на ръба на пропастта, НАТО - в мозъчна гибел <br>
Макрон: Европа е на ръба на пропастта, НАТО - в мозъчна гибел
 Най-голямото езеро на Балканите е застрашено Най-голямото езеро на Балканите е застрашено  <br> Дъщерите на Деми Мур и Брус Уилис – живот, <br>
Дъщерите на Деми Мур и Брус Уилис – живот,
 Топло време, идват превалявания за малко и по-ниски градуси Топло време, идват превалявания за малко и по-ниски градуси Последни  Фабрика във банкрут, стотици служащи остават без домове Фабрика във банкрут, стотици служащи остават без домове  Въоръжен обир в банка Въоръжен обир в банка  Юлиян още веднъж номиниран в „ Игри на волята “ Юлиян още веднъж номиниран в „ Игри на волята “  Microsoft напредва с нов, усъвършенстван квантов компютър Microsoft напредва с нов, усъвършенстван квантов компютър  Горанов изясни за какво България е най-бедната в Европейски Съюз Горанов изясни за какво България е най-бедната в Европейски Съюз  <p>В <strong>НРБ</strong> това го имаше във <strong>всеки дом</strong></p> В Народна република България това го имаше във всеки дом  Стефан Данаилов е контактен Стефан Данаилов е контактен  Боян Иванович за новите информационни канали и какво е TikTok Боян Иванович за новите информационни канали и какво е...  Автор: Тихомир Пенов. Изложба: Илюзия Крахът на комунизма в фотоси на български фотограф  <p><strong>Григор Димитров:</strong> Олимпийските игри не са ми цел</p> Григор Димитров: Олимпийските игри не са ми цел  Що за телевизия прави Слави - самоуверен човек в политически смисъл Що за телевизия прави Слави - самоуверен човек в политически...  Защо Радев върна избора на Гешев за основен прокурор Защо Радев върна избора на Гешев за основен прокурор  <p>Емблематичният квартал &bdquo;Капана&ldquo; грее върху медал</p> Емблематичният квартал „ Капана “ грее върху...  <p>Нови разкрития за персоналния живот на <strong>Уитни Хюстън</strong></p> Нови разкрития за персоналния живот на Уитни Хюстън  Версията на майката за децата на Чавдар Георгиев, в Норвегия ли ще ги върнат Версията на майката за децата на Чавдар Георгиев, в...  <p>Нови електрически пикап и влекач против Tesla</p> Нови електрически пикап и влекач против Tesla  <p><strong>Червеното кенгуру</strong> &ndash; да оцеляваш посред суша, апетит и адска жега</p> Червеното кенгуру – да оцеляваш посред суша, апетит...  Отрязаха косите на кметица и я пребиха на митинг в Боливия Отрязаха косите на кметица и я пребиха на митинг в...  Венера в Стрелец – време за обич Венера в Стрелец – време за обич  Инцидент с рейс край Шипка Инцидент с рейс край Шипка Всичко от през днешния ден Виц на деня Щирлиц отваря пощенската си кутия и намира записка: " Ако не си платите сметката за тока, ще ви изключим радиостанцията. Мюлер " Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  От Стакевци до НАСА и  Българската художничка, която лети над покривите на Прага  Да бъдеш преподавател - въпреки и без поддръжка  Можете ли да отговорите на тези 8 въпроса без неточност? Можете ли да отговорите на тези 8 въпроса без неточност?  Българин е измежду най-хубавите архитекти в Европа  Телескопът Телескопът " Хъбъл " снима " злокобно лице " в космоса Водещи вести  Стефан Данаилов е контактен Стефан Данаилов е контактен  Отрязаха косите на кметица и я пребиха на митинг в Боливия Отрязаха косите на кметица и я пребиха на митинг в Боливия  <p><strong>Голям празник е!</strong> Днес би трябвало да почерпят...</p> Голям празник е! Днес би трябвало да почерпят...  Автор: Тихомир Пенов. Изложба: Илюзия Крахът на комунизма в фотоси на български фотограф  Юлиян още веднъж номиниран в „ Игри на волята “ Юлиян още веднъж номиниран в „ Игри на волята “  Microsoft напредва с нов, усъвършенстван квантов компютър Microsoft напредва с нов, усъвършенстван квантов компютър  Боян Иванович за новите информационни канали и какво е TikTok Боян Иванович за новите информационни канали и какво е TikTok  <p>Емблематичният квартал &bdquo;Капана&ldquo; грее върху медал</p> Емблематичният квартал „ Капана “ грее върху орден от сребърна сбирка  <p>Нови електрически пикап и влекач против Tesla</p> Нови електрически пикап и влекач против Tesla  <p><strong>Червеното кенгуру</strong> &ndash; да оцеляваш посред суша, апетит и адска жега</p> Червеното гигантско кенгуру – да оцеляваш посред суша, апетит и адска горещина  Венера в Стрелец – време за обич Венера в Стрелец – време за любов
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР