България Ето защо не можете да отслабнете (+Видео) Магичните продукти

...
България Ето защо не можете да отслабнете (+Видео) Магичните продукти
Коментари Харесай

Ето защо не можете да отслабнете

България Ето за какво не можете да отслабнете (+Видео) " Магичните " артикули за бързо понижаване на килограмите с изключение на неефективни, даже провокират рискови странични резултати  Василена Василева 30 януари 2020, 08:41  Васил Божков: За мен е рисково да се върна в България
Васил Божков: За мен е рисково да се върна в България
 Ето за какво не можете да отслабнете (+Видео)
Ето за какво не можете да отслабнете (+Видео)
 Въоръжен с желязо разрушава порти, краде бойлер и... четка за тоалетна (+Видео)
Въоръжен с желязо разрушава порти, краде бойлер и... четка за тоалетна (+Видео)
 Внимание! Опасно време в четвъртък
Внимание! Опасно време в четвъртък
 Пожар остави цялостен квартал без ток в Бургас (Видео)
Пожар остави цялостен квартал без ток в Бургас (Видео)
 Защо Саудитска Арабия е толкоз значим сътрудник за България (Видео)
Защо Саудитска Арабия е толкоз значим сътрудник за България (Видео)
 Осем в ареста след акцията в Комисията по <a href=хазарта " >
Осем в ареста след акцията в Комисията по хазарта
 Слави Трифонов учредява нова партия
Слави Трифонов учредява нова партия

олкото повече лятото наближава, толкоз желанието за съвършено тяло става по-силно. Лепенки и чайове за намаляване със подозрителен резултат заливат комерсиалната мрежа. За това алармират фенове на NOVA. Някои от "магичните " артикули за бързо понижаване на килограмите даже провокират рискови странични резултати. Как стигат тези артикули до пазара?

Кето диетата е рискова за здравето! Вижте за какво

Какво ще се случи с тялото ни, в случай че ядем по една ябълка на ден

В търсене на бързи резултати, стремително събаряне на килограми и изваяни тела безусловно за дни, от ден на ден консуматори заобикалят фитнес залите и се доверяват на артикули с неразбираемо наличие и съмнителни резултати. На пазара за намаляване можем да намерим всичко – от лепенки и сапуни до всевъзможни смазки, сиропи, чайове и кафета, предлагани от анонимни търговци – най-много в интернет. Можем ли с тях да свалим десетки килограми за месец? И има ли рискови артикули за намаляване?

В търсене на бързи резултати за лятото – в интернет попадаме на безчет оферти за експресно събаряне на килограмите. Според офертите, единствено за дни можете да се превърнете в супер модел, без никакви старания. Само с няколко клика с мишката в мрежата.

Преди три години борба с килограмите стартира и Лилия Тодорова.

"В един миг на човек му натежава, все по-трудно става ходенето, дишането и изобщо в един миг човек взема решение да предприеме нещо ", споделя тя.

В търсене на сполучливата формула за справяне с килограмите Лилия опитва всичко, което пазарът предлага. Но резултатите не идвали. Лошото е, че скоро почнали да се демонстрират нежелани резултати от чудодейните артикули.

"Пазарът предлага всевъзможни чудеса – предлага магични хапчета, магични чайчета, лепенки… те са толкоз доста предложенията, само че не са реалистични. Да, смъкнах 9 кг за 10 дни, което е прелестен резултат, само че доста скоро към свалените 9 прибавих още 6, т.е. йо-йо резултат. Един чай пробвах, който за жалост, с изключение на, че ме вкара в тоалетната, нищо друго не реализирах, нищо стабилно. Негативният резултат е дълготраен, а позитивният – кратковременен ", добавя Лилия.

Правилото 80/20, което отстранява непотребните килограми

7 специалисти за свалянето на мазнини в корема: Точните препоръки

Лилия преглежда още веднъж обявите за лепенки за намаляване. Според една от офертата – до месец резултатът ще е "невероятен ", а действието на продукта е "чудодейно ". Обещанията са, че съставките нападат подкожните мазнини, усъвършенстват метаболизма и форсират отделянето на отрови от тялото.

"Това ми звучи несериозно – значи, в случай че съм се порязала ще си сложа лепенка, не си представям по какъв начин това ще изкара нещо от тялото ми – скърбя. Ако имаше такова магическо хапче, лепенка, чай – ми нямаше ли към този момент всички да знаем за тях ", споделя Лилия.

Фитнес инструкторът Мартин Димитров е безапелационен, че единствено с лепенки и чайове не можем да кажем довиждане на килограмите. А съвършеното тяло е резултат на доста пот в залата и прецизен хранителен режим. Затова и не приема съществено офертата, която му демонстрираме.

Не си коства да дадат даже и 1 лева от бюджета си , с цел да купуват каквито и да е било добавки – в пъти по-устойчиво за тях е да работят с треньори, които да ги научат по какъв начин да се хранят, по какъв начин да упражняват. Когато приказваме за някой, който в никакъв случай не се е занимавал с това и занапред влиза в подобен режим на събаряне с хранителен проект и тренировки, може да приказваме за един интервал от 6 до 9 месеца, в който той да стартира да се променя”, споделя Мартин Димитров, фитнес инструктор.

Преди да стигне до залата Мартин също е търсил късият път към изваяното тяло на културист.

"Нищо не се случваше, с изключение на, че губех забележителен размер средства – открих с времето, че храна и тренировки ми носят триумфа, който диря. Без да знам каква е дейната съставна част в един подобен артикул и дали тя изобщо участва там, за мен е в категория "рискова ", споделя Мартин.

Потвърждават го и специалистите диетолози - рисково е да се доверяваме на артикули с неразбираемо наличие, предлагани от анонимни търговци в интернет.

"Това отваря една врата за един непрекъснат йо-йо резултат, за задълбочаване на проблемите и бих споделила е много рисково. В някои сходен вид форми се влагат диуретици. Прекалената приложимост може да има влияние върху бъбречната функционалност, когато организмът се дехидратира, може да има вложени дейни съставки, които забързват метаболизма – само че на каква цена ", изяснява диетологът доктор Мария Николова.

Голяма част от пациентите, които се редят пред кабинета на диетолога доктор Мария Николова, към този момент са пробвали всевъзможни вълшебен артикули, които пазарът предлага. В някои от случаите – не просто килограмите се връщат още веднъж, само че и се стига и до затруднения.

Най-големият риск , съгласно специалистите, е, че никой не може да подсигурява какво в действителност съдържат чайовете, кафетата и лепенките за намаляване. Затова, в случай че залагаме на подобен вид артикули, би трябвало да се доверяваме единствено на тествани търговци.

"Много постоянно те се оферират по интернет, от време на време са с подвеждаща информация и доста постоянно може да има непряк резултат във връзка с бъбреците, черния дроб, сърдечно-съдова система и т.н ", доктор Димитър Христов, експерт по хранене и диететика.

Присъстват ли съставките от опаковките действително в продуктите за намаляване се следи в специфични лаборатории. Когато тестванията демонстрират разминаване, контролните органи не разрешават продажбите на продукта, тъй като на процедура потребителите се заблуждават в резултатите на лепенките.

"В съответния случай – кафявото водорасло, съдържащо йод, въобще не се съдържа в лепенките – открито несъмнено от лабораторни изпитвания. Те основават в потребителите една илюзия и от време на време хората, експериментирайки с сходни артикули, могат да провокират опасности за здравето и даже за живота си ", изяснява Димитър Маргаритов, ръководител на КЗП.

Перфектни резултати в къси периоди дават обещание и доста от артикули, които се продават в комерсиалната мрежа. От китайски магазин купуваме другоземен чай за намаляване, който съгласно описанието съдържа 8 скъпоценности.

Заблудите не стопират до тук. В мрежата постоянно магическите артикули се популяризират от сякаш световноизвестни фитнес инструктори, културисти и даже учени, които ни убеждават в чудодейните свойства на лепенките или чайовете. Експертите обаче поучават да не се доверяваме, когато насреща ни оферират бързи резултати.

След несполучливите опити с лепенки и чайове, Лилия не се отхвърля. И продължава борбата с наднорменото тегло. След три години хранителен режим и тренировки – кантарът към този момент демонстрира: 53 кг по-малко.

Специалистите и в залата, и измежду диетолозите споделят, че с цел да са трайни резултатите от отслабването, напъните би трябвало да са дълготрайни.

Съветът е подготовка в залата 2-3 пъти седмично и направен самостоятелен хранителен режим. Така най-малко до лятото можете да се разделите с от 5 до 10 кг. Ако се отново заложите на артикули като чайове и лепенки, доверете се единствено на проврени търговци. За да не попаднете още веднъж в клопките по пътя на съвършеното тяло за лятото.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР