България ЕП одобрява вдигането на мониторинга за България Това становище

...
България ЕП одобрява вдигането на мониторинга за България Това становище
Коментари Харесай

ЕП одобрява вдигането на мониторинга за България

България Екологичен потенциал утвърждава повдигането на мониторинга за България Това мнение беше изпратено в писмо от ръководителя на Екологичен потенциал Давид Мария Сасоли до ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен 20 декември 2019, 19:03  Екологичен потенциал утвърждава повдигането на мониторинга за България Източник: iStock/Getty Images
вропейският парламент напълно поддържа свалянето на мониторинговия механизъм за България.

Само преди няколко часа това мнение беше изпратено в писмо от ръководителя на Екологичен потенциал Давид Мария Сасоли до ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Така Европарламентът отвори пътя за окончателното унищожаване на мониторинговия механизъм за България, разяснява на ексклузивен брифинг във Варна българският евродепутат от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев, който е и зам.-председател на Комисията по цивилен права, правораздаване и вътрешни работи в Екологичен потенциал.

"Всички огромни политически сили категорично поддържаха свалянето на мониторинга за България ", посочи Емил Радев и благодари на сътрудниците си от българската делегация в Екологичен потенциал, с които са работили взаимно за отпадането на механизма.

"Работим дружно и по други значими дела като приемането на България в Шенген и виждаме, че когато действаме единно, защитавайки ползите на страната ни, реализираме триумф ", означи Радев.

Европейска комисия предлага: Пада мониторингът за България, за Румъния - не

Той изясни, че преди да се произнесе дефинитивно по отношение на мониторинговия механизъм за България, Европейска комисия чака и мнението на Съвета. Радев предвижда, че то ще бъде реалност през януари.

"Изпълнили сме всички 17 условия, които ни бяха сложени през 2017 година като изискване за отпадането на мониторинговия механизъм. Предприетите промени в законодателството ни и във връзка с независимостта на правосъдната ни система са необратими. От началото на участието ни до момента бяха осъществени доста промени за хармонизиране на законодателството с европейското, както и в самата правосъдна система. Създадоха се органи като Специализирания съд, Специализираната прокуратура, Антикорупционната комисия. Разбира се, промените ще продължат, само че не тъй като някой извън ни ги желае, а с цел да създадем правораздаването още по-бързо и по-справедливо, с цел да нарасне възприятието за правдивост у българските жители ", уточни Емил Радев.

Европейска комисия смъква мониторинга над България

Той срещна варненските публицисти с процеса по разискване на тематиката в Екологичен потенциал, като напомни, че през ноември в отрасловата комисия се организира спор за събаряне на мониторинговия механизъм за България.

"Напредъкът на страната ни беше изрично регистриран, само че за жалост, не бяха такива констатациите за Румъния, където съгласно отчета на Европейска комисия мониторингът ще продължи, защото в северната ни съседка няма трайни промени и се следи оттегляне в независимостта на правосъдната система ", добави Радев.

По думите му в писмото на ръководителя на Комисията по цивилен права, правораздаване и вътрешни работи в Екологичен потенциал Хуан Фернандо Лопез Агилар до ръководителя на Екологичен потенциал ясно се споделя, че мониторингът за България и Румъния не би трябвало да се свързва с приемането ни в Шенгенското пространство, защото сме покрили безусловно всички механически критерии.

Българският евродепутат от ЕНП/ГЕРБ още веднъж се разгласи за въвеждането на общоевропейски механизъм за върховенството на закона.

"Необходими са общоевропейски рекомендации към страните-членки в тази тенденция. Неоснователно е да се сочат с пръст България и Румъния единствено тъй като им беше въведен мониторинг ", заключи Радев.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: мониторинг Екологичен потенциал .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 На какъв брой се пенсионират хората у нас  1 Вдигат заплатите на общинските чиновници в София  1 Кои са най-търсените служащи от компаниите през ноември  1 Колко получаваме, в случай че работим на формален празник --> Пaрите ни  На какъв брой се пенсионират хората у нас На какъв брой се пенсионират хората у нас  Вдигат заплатите на общинските чиновници в София Вдигат заплатите на общинските чиновници в София  Кои са най-търсените служащи от компаниите през ноември Кои са най-търсените служащи от компаниите през ноември  Колко получаваме, в случай че работим на формален празник Колко получаваме, в случай че работим на формален празник Не пропускай  Бавят импийчмънта на Тръмп, най-рано 2020 година Бавят импийчмънта на Тръмп, най-рано 2020 година  <br> 5 от най-цензурираните и <strong> забранявани песни </strong> <br>
5 от най-цензурираните и забранявани песни
 <br> <strong> Неочаквано: </strong> след едногодишна връзка, те се разделиха <br>
Неочаквано: след едногодишна връзка, те се разделиха
 <br> Какво не знаете за <strong> </strong> <br>
Какво не знаете за
Последни  Финалът на „ Пътят на достойнството “ е най-гледаният епизод Финалът на „ Пътят на достойнството “ е най-гледаният епизод  Екологичен потенциал утвърждава повдигането на мониторинга за България Екологичен потенциал утвърждава повдигането на мониторинга за България  <p>Мини <strong><span style= Мини шоколадови баклавички  DW: Как София изяжда България DW: Как София изяжда България  Принц Филип е признат в болница Принц Филип е признат в болница  Животът й в (тъмно) розово: Едит Пиаф Животът й в (тъмно) розово: Едит Пиаф  <p>Британският парламент утвърди съглашението за Брекзит&nbsp;</p> Британският парламент утвърди съглашението за...  Напитката, която ще усъвършенства здравето на всяко дете
Създадено за Regulate Pro Kids
Напитката, която ще усъвършенства здравето на всяко дете  Ангел Джамбазки Екологичен потенциал проверява Ангел Джамбазки  „ Темата на NOVA “ със специфични празнични издания „ Темата на NOVA “ със специфични празнични издания  <p>Повече непознати вложения тази година, спрямо миналата&nbsp; &nbsp;</p> Повече непознати вложения тази година, спрямо...  Огненият асцендент и неговите супер сили Огненият асцендент и неговите супер сили  <p>Одобриха пакета &quot;Мобилност&quot;, какво планува той&nbsp;</p> Одобриха пакета "Мобилност ", какво планува...  Дигиталните просветителни игри „ Пукльовците “ с първи учебен шампионат Дигиталните просветителни игри „ Пукльовците “ с първи...  Теменужка Петкова Първият стадий на "Балкански поток"... . Почина едно от девойките на Бонд  <p><strong>Москва</strong> - същинска зимна приказка по празниците (СНИМКИ)</p> Москва - същинска зимна приказка по празниците (СНИМКИ)  Всички в черно на премиите Най-добрите моменти от аления килим за десетилетието  <p>Тази <strong>билка </strong>е същинско <strong>съкровище</strong>! За какво <strong>помага</strong></p> Тази билка е същинско богатство! За какво оказва помощ  Защо толкоз доста български деца се разболяват от параноидна шизофрения Защо толкоз доста български деца се разболяват от... Всичко от през днешния ден Виц на деня Ходих да подарявам кръв. Ама те доста любопитни там, бе: " На кого е тая кръв?  Защо е в такова шише? " Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Откриха монумент на Капитан Петко челник в Борисовата градина  Хемингуей предлага: Книгите, които да прочетем  Любовниците от Аушвиц: историята, която трогна света  Тайната на положителния самун и препоръките по какъв начин да го съхраняваме  Френско списание от 30-те: София съвсем не е балкански град  Маги Джанаварова за „ Маскираният артист “: Най-много ме разсмя съмнение, че съм Геро Най-много ме разсмя догатката... Водещи вести  Ангел Джамбазки Екологичен потенциал проверява Ангел Джамбазки  Защо толкоз доста български деца се разболяват от параноидна шизофрения Защо толкоз доста български деца се разболяват от параноидна шизофрения  DW: Как София изяжда България DW: Как София изяжда България  Принц Филип е признат в болница Принц Филип е признат в болница  <p>Проговори водачът, снимал фрагменти с НЛО</p> Проговори водачът, снимал фрагменти с НЛО . Почина едно от девойките на Бонд  Огненият асцендент и неговите супер сили Огненият асцендент и неговите супер сили  Животът й в (тъмно) розово: Едит Пиаф Животът й в (тъмно) розово: Едит Пиаф  <p>Съветът на финансист - в какво да се&nbsp;инвестира и по какъв начин да печелим</p> Никола Янков: Изкуството е добра инвестиция. Съвети по какъв начин да пестим и в какво да влагаме  Финалът на „ Пътят на достойнството “ е най-гледаният епизод Финалът на „ Пътят на достойнството “ е най-гледаният епизод  <p>Мини <strong><span style= Мини шоколадови баклавички  Напитката, която ще усъвършенства здравето на всяко дете Напитката, която ще усъвършенства здр
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР