България ЕК: Ромите в България не вярват на полицията и

...
България ЕК: Ромите в България не вярват на полицията и
Коментари Харесай

ЕК: Ромите в България не вярват на полицията и правосъдието

България Европейска комисия: Ромите в България не имат вяра на полицията и правораздаването Като огромен минус се отбелязва всеобщата липса на здравни осигуровки измежду българските роми  Надежда Неменски 6 септември 2019, 18:54  Европейска комисия: Ромите в България не имат вяра на полицията и правораздаването Източник: БГНЕС
два 41% от ромите в България показват доверие в полицията, а единствено 22% имат вяра в правораздаването. Това демонстрират данни, показани през днешния ден от Европейската комисия във връзка използването на тактиките за това малцинство в Европейски Съюз.

Пояснява се, че ромите в България са 750 хиляди по данни на Съвета на Европа от 2012 година или 10,56% от популацията. Допълва се, че

37% от дамите и 12% от мъжете от това малцинство у нас подписват брак преди да навършат пълноправие .

Като огромен минус се отбелязва всеобщата липса на здравни осигуровки измежду българските роми. Отчита се, че съществува заплаха при скупчване на роми да избухне принуждение, да настъпи ужас в публичния ред и да се правят разнообразни закононарушения, в това число с използването на огнестрелно оръжие.

Европейска комисия регистрира позитивните ограничения, подхванати от нашата страна, като безплатното обезпечаване на детски градини, предучилищно обучение, образование на начални учители. Отбелязва се, че у нас съществуват стратегии за обезпечаване на претовареност, за препоръки и поощрение на ромите в търсенето на работа.

Като верен метод комисията прави оценка въвеждането на така наречен „ здрави посредници” ,

които коментират опциите на ромите да получат лекарска грижа. Приветства се обезпечаването на ваксини даже за ромите в отдалечените краища на страната. Препоръчва се всички ограничения за това население да бъдат тясно съобразени с потребностите на място.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР