България е заплашена от изпадане в черния списък на годишния

...
България е заплашена от изпадане в черния списък на годишния
Коментари Харесай

България е заплашена от изпадане в черния списък на САЩ за трафика на хора

България е застрашена от изпадане в черния лист на годишния отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати за трафика на хора, оповестява Българска телеграфна агенция. Съединени американски щати слагат България под наблюдаване, защото не се отнася съществено към трафика на хора, стана ясно от годишния отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати за трафика на хора, оповестен от институцията през днешния ден.

Правителството на България не дава отговор изцяло на минималните стандарти за елиминиране на трафика на хора, макар че поставя обилни старания в тази тенденция, написа в отчета. В него се отбелязва, че страната е преследвала доста повече обвинени трафиканти, постановила е изплащането на реституции на жертвите и е изготвила годишна национална стратегия за битка с трафика на хора и протекция на жертвите, която планува увеличено финансиране за осъществяване на националната тактика за битка с трафика на хора.

Въпреки това държавното управление не е демонстрирало изцяло увеличение на напъните спрямо предходния регистриран интервал, даже като се вземе поради въздействието на пандемията от КОВИД-19 върху неговия потенциал за битка с трафика на хора, отбелязва отчета на американското ведомство.

Властите са разследвали и осъдили доста по-малко трафиканти и страната е отчела най-малкия брой докладвани следствия и присъди, откогато държавното управление дава данни за трафика на хора, показва документът. Съдилищата са траяли да издават условни присъди на множеството наказани трафиканти, което е отслабило възпиращия резултат и е подкопало по-широките старания за битка с трафика.

Докладът подлага на критика и методиката за идентифициране на жертвите на трафик и отбелязва неналичието на съгласуваност сред институциите. Посочва се, че управляващите са разпознали 42 деца жертви на трафик, само че държавното управление не е съобщило, че е помогнало на нито една от тях. Въпреки разпоредбите за ненаказуемост, управляващите са глобили жертви на трафик за закононарушения, които трафикантите са ги принуждавали да извършат.

В документа се означават и неналичието на запаси, законови пълномощия и задоволителна подготовка на чиновниците за възпрепятстване на трафика на хора. И най-после, корупцията в правораздаването, правоприлагането и правосъдната система продължава да попречва напредъка, а упрекнатите в съучастничество в закононарушения, свързани с трафика на хора, не престават да бъдат безнаказани, заключва отчетът.

Поради тези аргументи България е намалена от " равнище 2 " до " равнище 2 лист за наблюдаване ", написа в документа. Държавите, които са включени в черния лист на отчета - " равнище 3 ", подлежат на наказания от страна на Съединени американски щати, макар че администрацията постоянно анулира наказването за другарски страни, които дават обещание усъвършенствания.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР