България е загубила статута си на газов хъб и ще

...
България е загубила статута си на газов хъб и ще
Коментари Харесай

Руски депутат: България няма да е газов хъб, ще изгуби много, защото бави Турски поток

България е изгубила статута си на газов хъб и ще се лиши от други преференции от преноса на съветски газ заради забавянето на строителството на сектора от газопровода " Турски поток ". Това предизвести първият заместник-председател на Комисията по енергетика на Държавната дума – депутатът Игор Ананских, предава съветската осведомителна организация Федеральное агентство новостей (ФАН).
България съзнателно забавя полагането на " Турски поток " на своята територия, съобщи съветският президент Владимир Путин след диалози със сръбския си сътрудник Александър Вучич по-рано тази седмица. Путин не изключи, че София е подложена на външен напън.
По думите на Путин, правата на " Турски поток " от България до Унгария на територията на Сърбия е съвсем приключена. Той сподели, че 90% от тръбопроводите към този момент са положени, 85% от тях са подготвени за приложимост.
Държавният глава на Руската не изключи опцията Белград да взе участие в преноса на съветски газ по " Турски поток ". Той акцентира, че съветските сътрудници на Балканите и Източна Европа повдигат въпроса за присъединяване на Сърбия в преноса. Русия е подготвена да предприеме тази стъпка, акцентира Путин.
" Спомняме си, че българското управление се отхвърли от контрактувания проект за построяването на газопровода " Южен поток ", с помощта на който тя (България, б.р.) можеше да се трансформира в най-големия газов хъб в Южна Европа. Една страна може да има огромни финансови дивиденти. Българското управление обаче продължи да получава пари поради връзките с Европейския съюз и Съединени американски щати.
Българското управление е двулично, тъй като, от една страна, желае да изкара пари от пренос, а от друга, то е прекомерно податливо на въздействието на други страни. Всички компликации в общуването с нашите български приятели произтичат отсам ", сподели Ананских в изявление за осведомителната организация, представен от Агенция " Фокус ".
В такава обстановка, съгласно съветския народен представител, българските политици би трябвало да помнят, че са представители на своя народ.
" Тяхната задача е да подобрят живота на жителите на България. В този случай българите би трябвало да печелят колкото е допустимо повече пари, в това число и от преноса на газ за Европа. Сега страната към този момент е изгубила статута на газов хъб и може да се лиши и от други преференции от преноса на съветски газ ", добави депутатът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР