България е втората по популярност страна сред руските купувачи на

...
България е втората по популярност страна сред руските купувачи на
Коментари Харесай

България е №2 за имоти в очите на руснаците

България е втората по известност страна измежду съветските купувачи на жилища в чужбина в интервала от второто тримесечие на 2016 година до първото тримесечие на 2018 година Това демонстрират данни на портала за парцели Tranio въз основа на търсенията на жилищни парцели в съветската търсачка Яндекс. България е била най-популярната страна измежду руснаците, които са желали да закупят жилище в чужбина през 2016 година Общо за интервала те са търсили информация за жилищни парцели в страната ни 980 хиляди пъти. Tranio отбелязва, че България остава доста привлекателна измежду съветските купувачи на жилища, като всекидневно губи известността си към края на годината и си възстановява позициите през първото тримесечие.
Порталът за парцели отбелязва, че страната ни е една от най-популярните туристически дестинации измежду руснаците, като през 2017 година те са я посетили 500 хиляди пъти. Tranio цитира българския министър на туризма Николина Ангелкова, съгласно която 400 хиляди руснаци имат парцел в България.

Испания е била най-популярната страна измежду съветските купувачи на жилище сред второто тримесечие на 2016 година и първото тримесечие на 2018 година с над 1 млн. търсения в Яндекс. Иберийската страна е привлекателна за руснаците поради достъпността на цените на жилищата, близостта до морето, положителния превоз и висококачественото обучение за децата. Освен това испанските банки дават ипотечни заеми на задгранични жители и добитият парцел може да бъде отдаван чартърен.

Германия е третата по известност страна за закупуване на жилище от руснаци с близо 530 хиляди запитвания през последните две години. Популярността на страната пораства макар високите цени и конкуренцията за привлекателни предложения на пазара. Ипотечните заеми с ниска рента от 1,5-2% подтикват търсенето на парцели и това води до повишение на цените. Според София Буланова, капиталов съветник в Tranio, парцелите в растящите междинни и огромни градове в Източна Германия имат по-голям капацитет за купувачите, които възнамеряват да отдадат парцелите си чартърен или да ги препродадат в дълготраен проект.

Топ 10 на най-популярните страни измежду съветските купувачи на жилища се добавя от Италия, Черна гора, Гърция, Финландия, Чехия, Франция и Полша.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР