България е все така без напредък в – на дъното

...
България е все така без напредък в – на дъното
Коментари Харесай

Калин Славов: Страните с високи нива на корупция по-трудно управляват здравни кризи

„ България е все по този начин без прогрес в – на дъното сме за страните от Европейския съюз, страната ни е с 44 точки – на последно място в Европейски Съюз – тъй като всяка стойност под 50 демонстрира последователен проблем с опитите за справяне с корупцията. “ Това разяснява по БНР, изпълнителен шеф на „ Прозрачност без граници “ за последните данни на организацията за корупцията у нас през 2020 година по Международния показател за усещане на корупцията.
„ Всички други страни са над този показател от 50 точки, дори класацията се оглавява от страни със стойности 88, два пъти по-висок показател от нашия, междинният показател за Европейски Съюз е 64, 66 за Западна Европа.
 България се оправя най-зле в Европейски Съюз с казуса корупция България се оправя най-зле в Европейски Съюз с казуса " корупция "
Пак сме на дъното в Европейски Съюз по справяне с корупцията, продължава ерозията на демокрацията, COVID-кризата стана мотив за ограничение отчетно...
Тоест там има напълно друго отношение институции - жители – нещо, което у нас последната година е мощно нарушено “, сподели още Славов.
По думите му има забавна корелация – опазване на здравето - корупция и народна власт - корупция, както и – данните сочат, че страните с високи равнища на корупция се оказва, че мъчно ръководят здравни рецесии.
" Изследването сочи към съществени дефицити в правораздавателната система - въздействието в границите на процеса по правосъдие, ограничението на опциите за обективен развой, (множеството неоправдателни присъди в Страсбург, за които нашата страна плаща), безпорядък в областта на правното контролиране, едни различен показател - разнообразие на демокрациите - включва ни към страните с автократизация на ръководството...Позитивните трендове са икономическите показатели, стабилността на фиска и упованието за влизане в Еврозоната ", акцентира още Калин Славов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР