България е все по-близо до приютяването на най-новия завод на

...
България е все по-близо до приютяването на най-новия завод на
Коментари Харесай

Синдикатът на Шкода: Заводът на Фолксваген ще бъде в България или Турция

България е все по-близо до приютяването на най-новия цех на водещия международен автомобилостроител Volkswagen (VW). Турция е единственият останал съперник на страната ни, твърди синдиката на чиновниците на Skoda, представен в Bloomberg Terminal, написа Investor.bg.

Предимствата на двете страни се показват най-много в евтината работна ръка. Съществена, обаче, е разликата в държавното ръководство и инфраструктурата. Ако от Анкара лъха неустановеност с оглед последните събития към локалния избор, то София неотдавна одобри председателството на съвета на Европейски Съюз. От друга страна България не разполага с инфраструктурата на Турция, тъй че причините „ За “ и „ Против “ нарастват.

Синдикатът на чиновниците на Skoda има своите съображения. На първо място е отражението върху чешката стопанска система и сигурността на работните места в страната. Не е за подценяване и облагата, която би донесъл новият цех за компанията. Към момента чешкото произвеждане е достигнало своя оптимален потенциал. Все още остава и въпросът за управлението от страна на концерна и дали в действителност то ще бъде поверено на Skoda или на някоя друга от марките под негова шапка.

Планираната инвестиция от VW Group е за 1 милиарда евро, написа немското издание Handelsblatt, само че за детайлности към инвестицията към момента е рано да се приказва. Решението за крайната дестинация следва да бъде взето на идващото съвещание на борда на шефовете на компанията през ноември. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР