България е вдъхновение за страните от Западните Балкани и може

...
България е вдъхновение за страните от Западните Балкани и може
Коментари Харесай

Хубавото на председателството е, че мога да виждам моя приятел Бойко, заяви Юнкер

България е ентусиазъм за страните от Западните Балкани и може да бъде представена като образец за триумф. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в речта си пред евродепутатите. Сесията на Европейския парламент в сряда е първата от началото на българското европредседателство. На нея премиерт Бойко Борисов показа целите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

"Приветствам решението на българските управляващи да дефинират като приоритет на председателството точно развиването на Западните Балкани. България поради нейното географско състояние, просвета и език, е предопределена да построява мостове сред своя район и останалите европейски страни ", сподели Юнкер.

Той сподели, че има отлични предпоставки за присъединение на България към Еврозоната.

"Останалите страни от Балканите, които се стремят към влизане в редиците на Европейски Съюз, пък трябвало да осъзнаят, че това не е даденост, а плод на доста старания ", изясни още ръководителят на Европейска комисия, представен от Нова телевизия.

Той заяви още, че ще направи обиколка на Западните Балкани в края на февруари и началото на март, с цел да се запознае на място с упованията на обособените страни.

В кръга на шегата Юнкер съобщи: „ Хубавото на българското европредседателство е, че мога да виждам моя другар Бойко по-често от нормално “.

„ Бойко Борисов е потвърдил, че е европейски демократ, демонстрира воля и работи безапелационно “, сподели още ръководителят на Европейска комисия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР