България е въвела промени в разрешеното максимално време за шофиране

...
България е въвела промени в разрешеното максимално време за шофиране
Коментари Харесай

България е въвела промени във времето за каране и почивка на международните шофьори

България е въвела промени в позволеното оптимално време за шофиране и минималното време за отмора на интернационалните водачи на товарни камиони поради пандемията от ковид, излиза наяве от информация в уеб страницата на Европейската комисия. Те са влезнали в деяние от 19 март и са в действие до 13 април.

Българските водачи към този момент могат да карат не 9, а 11 часа. Редовният седмичен интервал за отмора е понижен от 45 на 24 часа. Минималните дневни почивки са сменени с 45-минутен отдих на всеки 5 часа и половина.

Всички страни членки на Европейски Съюз са направили такива промени в ущърб на водачите и техните права след получено позволение от Еврокомисията. Като претекст за дейностите си управляващите във всички страни членки са изтъкнали гарантирането на националните доставки на артикули в изискванията на пандемия. Дерогациите могат да бъдат за период до 30 дни.

Преди десетина дни Еврокомисията популяризира насоки, свързани с краткотрайното връщане на граничния надзор от някои страни членки. От институцията желаеха основаването на „ зелени коридори “, по които гладко да се движат товари със артикули от първа нужда и медикаменти.

Малко по-късно, по време на видеоконференция с министрите на превоза, Комисията показа лист от дейности, измежду които еластичност на разпоредбите за шофиране на камионите и часовете за отмора.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР