България е в разгара на третата вълна на коронавируса. Страната

...
България е в разгара на третата вълна на коронавируса. Страната
Коментари Харесай

В разгара на третата вълна на К-19 у нас: Увеличава се натискът върху здравната система

България е в разгара на третата вълна на ковид а. Страната ни осъмна с безспорен връх по брой нови инфектирани от началото на пандемията - над 4850 позитивни проби за денонощие.

Увеличава се и натискът върху здравната система - пациентите, настанени в ковид-отделенията, към този момент доближават съвсем 9 хиляди души.

В най-тежкия миг от последните 12 месеца, екип на NOVA влезе в една от най-натоварените лечебни заведения - " Света Анна " в София.

„ Пред незабавното поделение на едната количка има инфаркт, на друга инсулт… всичко идва тук и се разпределя към всяка част на болничното заведение ”, споделя доктор Емилиян Гулев.

Гергина е една от многото минали през COVID-19.

„ Не можеш да мислиш, а тялото ти не се подчинява. Аз особено минах през пъкъла ”, споделя тя.

„ Загубихме доста хора и аз зная за какво стана по този начин. Това се случи заради късното начало на лечебния развой. Тогава прицелния орган, който лекуваме към този момент го няма. Тоест, няма го белия дроб ”, описват докторите от COVID-отделението.

Около 65 пациента с COVID-19 са изписани от нашето поделение за последните 22 дни, споделя доктор Венелин Димитров. Той прибавя, че в този момент се следят доста фамилии, които лежат в болничното заведение дружно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР