България е в криза, като причина за това е корупционният

...
България е в криза, като причина за това е корупционният
Коментари Харесай

Демократична България: Няма ясна формула за следващо управление, а корупцията ерозира суверенитета

" България е в рецесия, като причина за това е корупционният модел на ръководство - тук не приказваме просто за крадене, а за прекратяване на републиката и на националния суверенитет " - това съобщи съпредседателят на " Демократична България Обединение " Христо Иванов в декларация при започване на първото съвещание на 46-ото Народно заседание.

По думите му корупционният модел " има своите корени в тоталитарния режим, в продължаващото въздействие на служби и структури на тоталитарния режим, той е инкорпориран в така наречен Сарайски модел и има своето върхово проявяване в ръководството на Бойко Борисов.

" Корупцията в България ерозира българския суверенитет в сериозна степен. България сега се намира под 3 мониторинга в региона на правораздаването. Когато виждаме ръководители на две български партии (ГЕРБ и ДПС-б.р.) в избирателен интервал да се срещат с Ердоган , това също е израз на разлюляване на суверенитета ", посочи Иванов.

Според него кои са партии на смяната и кои са партии на дълбоката смяна, ще се разбере в този момент. Той обърна внимание, че страната ни продължава да бъде под наблюдаване на съвета на Европа и последният отчет още веднъж ни е повторил нещата отпреди.

" Г-н Гешев за следващо разкриване на Народно събрание не смее да се появи тук, уповавам се, че това значи, че се приготвя да си подаде оставката. Ще поканим всички парламентарни сили, всеки да изложи своята визия за правосъдна промяна. Но не може повече да си затваряме очите за това, което прави прокуратурата, да си затваряме очите, че КПКОНПИ с това управление е бухалка ", посочи десният водач.

" Позволете ми първо да ви поздравя с това, че започваме дружно да орем държавната равнища и да пожелая на всички сила и здрав разсъдък. България е в рецесия и най-очевидното изказване и проявяване на този факт е, че повече от година нямаме пълноценно, обикновено ръководство. Нямаме ръководство, което се употребява с доверие и парламентарна поддръжка и н ямаме ясна формула за това по какъв начин да съставим последващо ръководство , а страната е в рецесия и е изправена пред комплицирани провокации ", съобщи Иванов.

По думите му страната е изправена пред съществени провокации.

" На първо място подготовката за задаваща се последваща Коронавирус вълна. Още на следващия ден на председателски съвет ще сондираме сътрудниците от другите парламентарни сили какви ограничения можем да вземем. Дали да не излъчим контактна група, която да посочи какво бихме могли да създадем в Народното събрание дружно, с цел да стартираме да поддържаме бързо напъните на служебния кабинет и здравните управляващи ", акцентира водачът на " Да, България ".

Той посочи, че депутатите би трябвало да обезпечат бързо внасянето на Плана за възобновяване и да се подсигурява, че парите няма да бъдат откраднати.

 Снимка: Булфото

" Трябва да стартираме оптимално бързо работа по един бюджет, само че това да бъде бюджет на смяната . Той би трябвало не просто да повтори досегашната финансова рамка. В него би трябвало да заложим модела на възобновяване и решителни ограничения за повишение на успеваемостта на обществените разноски ", сподели още Иванов.

Според него в действителност би трябвало да се потърси опция за преизчисляване на пенсиите, в обновяването на българското опазване на здравето.

" Това, което се случва с една болница в България , би трябвало да бъде знак, че е извънредно време за сериозен диалог за промяна в опазването на здравето ", добави той.

И акцентира, че акцент за " Демократична България " ще бъдат българите в чужбина, промяната на Изборния кодекс, образуването на политиките за климата, вложения в българската просвета, обучение и просвета, както и електронното държавно управление . Той назова позор това, че откакто са вложени 2 милиарда лв., то още не работи.

Иванов разяснява и тематиката с корупционния модел в България.

" Той е инкорпориран политически в това, което ние назоваваме сарайския модел и има своето най-върхово проявяване в ръководството на Бойко Борисов . Именно този модел, точно решението на този проблем като систематичен и бездънен, е действителният отговор на това по какъв начин България да излезе от рецесията ", сподели още Христо Иванов.

По думите му би трябвало да се модернизира уверено армията и да се укрепи сигурността.

" Ние в този парламент би трябвало да отстоим българския народен интерес, да намерим решение на казуса с Република Северна Македония . Трябва да отстоим истината, само че би трябвало да намерим метод да станем дружно членове на европейското семейство ", съобщи още Христо Иванов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР