България е в извънредно положение заради коронавируса. Всички експерти денонощно

...
България е в извънредно положение заради коронавируса. Всички експерти денонощно
Коментари Харесай

Лекар: Преди секс изпийте чаша вода и после бързо в тоалетната

България е в изключително състояние поради ковид. Всички специалисти непрекъснато ни повтарят, че би трябвало да ограничим докосванията с другите. Но какво вършим със секса? А когато сме се самоизолирали вкъщи времето, в което можем да се отдадем на интимни милувки с колегата се усилва фрапантно.
Но по какъв начин да вършим секс по този начин, че да сме предпазени? Какво да създадем преди, по време и след интимните милувки, с цел да спазим нужната хигиена?
Отговорите на тези въпроси даде акушер-гинеколожката Олга Белокон.
Тя уточни няколко извънредно значими стъпки, които наложително би трябвало да съблюдаваме (и то освен поради коронавируса). По думите й е добре преди секс да изпием чаша вода.
Според специалиста преди всеки полов контакт и двамата сътрудници би трябвало да измият добре ръцете си. В рамките на 15-30 минути след сексуален акт би трябвало пък да уринират - в противоположен случай има огромен риск от приемане на зараза на пикочните пътища.
Например, дамите имат доста къса уретра, заради анатомичната непосредственост наличието на влагалището елементарно може да влезе в нея. Рефлуксът на бактериите може да наруши салдото на флората и да понижи броя на лактобацилите, които поддържат киселинната среда във влагалището и инхибират растежа на „ неприятните “ бактерии.
„ Когато се пробвате да измиете вагината си, в действителност се излагате на по-висок риск от вагинит и помагате да нахлуят патогени “, сигнализира гинеколожката.
Според лекарят влагалището може да се самопочисти след секс, даже в случай че спермата остава вътре.
По думите й преди и след сексуален акт би трябвало да изплакнете външните гениталии с течаща топла вода. Преди секс няма да е ненужно да изпиете чаша вода - по-лесно ще изпразнете пикочния мехур след акта.
Експертът изрично съобщи: „ Секс играчките би трябвало да се обработват деликатно след всяка приложимост. Те НЕ могат да бъдат споделяни с никого, защото могат да бъдат носители на заболявания, излъчени по сексуален път “.
Оралният секс също би трябвало да бъде „ сигурен “ и предпазен. С него съществува риск от предаване на ХИВ, херпес, гонорея, сифилис, хламидия, хепатит А, В и хелминтни нашествия. Рискът се понижава, в случай че мъжът не еякулира в устата на дамата.
Ако ще сменяте орален, анален и вагинален секс, то би трябвало да измиете секс играчките преди да ги „ пъхнете “ на някое от изброените места.
Според гинеколожката е извънредно нежелателно да се промени аналният секс във вагинален, без да се съблюдават тези правила, защото флората на ректума не е предопределена за вагината.
„ Винаги изисквайте сътрудник да бъде тестван за заболявания, предавки по сексуален път, преди да вършиме секс с него “, поучава лекар Олга Белокон.
„ Винаги използвайте презерватив (или най-малко до момента в който не сте изцяло сигурни в колегата си и/или не сте отдавна заедно). Това е единственото нещо, което може да ви отбрани от СПИН “, споделя още гинеколожката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР