България е в извънредно положение със затворени ресторанти, барове и

...
България е в извънредно положение със затворени ресторанти, барове и
Коментари Харесай

Коронавирусът в България: Три града са готови да открият лаборатории за тестове

България е в изключително състояние със затворени заведения за хранене, питейни заведения и нощни клубове, просветителни институции и са анулирани всички спортни, културни и публични събития. От през вчерашния ден Банско е под карантина поради възходящия брой болни от ковид. Страната спря полетите от Испания и Италия, а от през днешния ден затвори границите си за жителите на Китай, Иран, Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка, Испания, Италия, Корея, Франция, Германия, Нидерландия, Швейцария, Англия и Северна Ирландия. Информация и карта за разпространяването на COVID-19 по света може да видите тук.

Ако имате въпроси, сигнали или информация за ковид и обстановката на изключително състояние, изпращайте ги през формата тук или на [email protected].

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Ключови моменти 08:27Три града са подготвени да открият лабораторииМедицински експерти от Пловдив, Бургас и Плевен за предложили помощ в битката с ковид, като открият лаборатории, в които да се правят тестванията за съществуването на болестта. Това се разбра от постоянния брифинг на началника на Националния щаб за битка с вируса Венцислав Мутафчийски. По думите му е нужно първо да се мине през образование.

През миналото денонощие няма нови случаи на инфектирани в ковид в страната. До момента потвърдените случаи са 81, като двама от тях починаха.

Началникът на Катедра " Инфекциозни заболявания " във ВМА Георги Попов посочи, че бременните дами са податливи на вируса, само че е потвърдено, че по време на бременността нямало по какъв начин да заразят плода. Това обаче можело да стане по време на раждане и по тази причина се предлага цезарово сечение. 08:22Министерството на външните работи заяви, че 47 българи, блокирани в Мароко поради ограниченията, подхванати от локалните управляващи против разпространяването на ковид, са кацнали с ексклузивен полет на Турските авиолинии към 6 ч. на летището в Истанбул. 14 от туристите, пътували със самолета, са си купили билети за полета Истанбул-София и се прибират в България по въздушен път. Останалите ще се приберат с рейс.

Генералното консулството на България в Одрин е осведомено за маршрута на прибиране на българите и ще окаже подпомагане при прекосяването им през турско-българската граница. На територията на България те ще бъдат извозени с рейс, нает от туроператора, провел пътуването им в Мароко.08:03Австрийско-унгарската граница беше отворена тази нощ в посока България, с цел да бъдат пропуснати коли и рейсове на българи и жители на Румъния, заяви Министерството на външните работи. По информация на посолството на България в Будапеща поради огромния брой на транспортните средства и осъществяваните инспекции, напредването става постепенно. 30-километрова опашка се образува на вход от Австрия към Унгария, откакто страната затвори границите си за пасажери като мярка против разпространяването на ковид.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (636)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР