България е трета в света! 30 години след бронза от

...
България е трета в света! 30 години след бронза от
Коментари Харесай

Волейболните национали до 21 години трети в света!

България е трета в света! 30 години след бронза от международното състезание за мъже под 21 години още веднъж сме в тройката на най-силните на планетата. А най-големият ни триумф е златото преди 32 година в Кайро.
Прочетете още
България отвя Аржентина в дребния край - 3:0 (25:22, 28:26, 25:19). Можем единствено доста да съжаляваме за втория гейм от полуфинала против Италия, когато водихме с 10:5 и не можахме да направи 2:0... Този отбор, воден от Андреа Буратини, сигурно заслужаваше да си тръгне от Бахрейн и със златни медали.

Българите започнаха дуела с цялата завист от пропуснатия триумф на полуфинала. Направихме две серии по три следващи точки и това се оказа задоволително за триумфа в гейма. Последното тъждество в него бе едвам при 4:4. Аржентинците пробваха да ни притиснат с понижаване на задатъка до 21:19. Но нашите бързо направиха две точки и предрешиха нещата. Още първият геймбол беше сполучлив - 25:22.

Втората част стартира напълно по наш усет. И по този начин си вървеше съвсем до края. Когато поведохме с 15:9 всичко изглеждаше повече от ясно. Макар че Аржентина се опита да се върне в гейма, не изглеждаше ужасно. Водихме с 18:13. Неприятното стана, когато резултатът се смали до 19:18. И отново три следващи точки за България, които трябваше да значат завършек на гейма. При 24:22 получихме и две точки за спечелването му. Тогава обаче Аржентина отвърна на удара и изравни. Нервите на българите се оказаха по-здрави, а класата по-голяма - 28:26.

Нашите не разрешиха сходна драма в решителната трета част. След 2:2 направихме три точки и повече " гаучосите " мъчно ни доближаваха. Успявахме да поддържаме съвсем непрекъснато задатък от 4 точки, който на моменти ставаше и пет. Медалът стартира напълно да свети в ръцете ни, когато резултатът стана 19:13. Вече трябваше единствено да играем точка за точка и го правихме сполучливо. И най-после пред звучната ни агитка триумфирахме 25:19.

Този български отбор, който за последно играе в шампионати за подрастващи, се потвърди като международна мощ! Преди две години същите момчета станаха втори на мондиал под 19 година

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР